KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Vukojević potvrdila dominaciju u juniorskom trostavu, Aleksiću „za dlaku“ izmaklo zlato

U Novom Sadu je minulog vikenda održano treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem na kome su učešće uzeli i strelci kragujevačkog „Čika Mate“. Teodora Vukojević je još jednom potvrdila primat u juniorskom trostavu, dok je u konkurenciji seniorki zauzela treću poziciju, baš kao i njen iskusniji kolega Milutin Stefanović kod seniora.

Za razliku od juniorskog trostava, gde je na prilično impesivan način osvojila prvo mesto sa pet krugova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Aleksandru Havran (Jedinstvo), Teodora je tokom nadmetanja u seniorskoj konkurenciji konstantno bila u senci međusobnog dvoboja Ivane Anđušić Maksimović (Akademija Maksimović) i Sanje Vukašinović (Novi Sad 1790) za prvo mesto. Na kraju je zlato otišlo u ruke predstavnice Akademije Maksimović, dok se Vukašinovićeva posle trijumfa u prva dva kola sada morala zadovoljiti srebrom.

Iskusni Milutin Stefanović vodio je žestoku bitku u trostavu kod seniora sa svojim reprezentativnim kolegama Milenkom Sebićem (Novi Sad 1790) i Lazarom Kovačevićem (Jagodina 92). U više nego uzbudljivoj završnici, Kovačević je uspeo da se domogne zlata sa 0,2 kruga prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sebića, dok je Stefanović završio na trećoj poziciji.

Zapažen nastup na ovom takmičenju imao je i Uroš Aleksić, jedan od predstavnika mlađe garde „Čika Mate“, kome je „za dlaku“ izmaklo zlato u juniorskom trostavu. On je, naime, ostvario identičan rezultat kao i pobednik Đorđe Savić (Oko Sokolovo), ali je zbog manjeg broja pogođenih „desetki“ takmičenje okončao na drugoj poziciji.

Finalni turnir Kupa SSS, na kome će nastupiti najuspešniji takmičari u prethodna tri kola, biće održan sredinom juna, takođe u Novom Sadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!