KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Čika Matini strelci odbranili tron

Strelci kragujevačkog Čika Mate uspešno su odbranili titulu ekipnog prvaka Srbije u muškoj konkurenciji puškom na Seniorskom prvenstvu Srbije vazdušnim oružjem u Smederevu. Čika Matina posada u sastavu Milutin Stefanović, Stevan Jovanović i Marko Ivanović iza sebe je ostavila ekipe Dragan Jevtović Škepo iz Gornjeg Milanovca i Novi Beograd-Ušće.

Foto: Streljački savez Srbije

Malo je falilo pa da kragujevački klub objedini titule u muškoj i ženskoj konkurenciji puškom, budući da su Čika Matine dame (Teodora Vukojević, Una Ćorić, Srna Aranđelović) u generalnom plasmanu zauzele drugo mesto iza pobedničke ekipe Novi Sad 1790.

Još jedno srebro iskovali su Čika Matini strelci u takmičenju miks parova puškom, gde su Milutin Stefanović i Teodora Vukojević posle velike borbe poraženi u meču za zlato od Aleksandre Havran i Dušana Stojadinovića iz Novog Sada 1790, rezultatom 17:15.

U pojedinačnoj konkureniciji Čika Matini strelci nisu ostvarili zapaženije plasmane. Teodora Vukojević je nakon sjajnog nastupa u kvalifikacijama puškom i postavljanja novog državnog rekorda (635,1) u finalu zauzela peto mesto, dok je njena klupska koleginica Una Ćorić takmičenje okončala na osmoj poziciji.

Milutin Stefanović zauzeo je peto mesto u muškom finalu puškom, Marko Ivanović bio je šesti, a Stevan Jovanović osmi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!