KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora „upucala“ bronzu u Dortmundu

Sjajan završetak 36. ISAS kupa u Dortmundu za Teodoru Vukojević. Mlada uzdanica kragujevačkog Čika Mate i reprezentativka Srbije je nakon osvajanja četvrtog i petog mesta u nadmetanju vazdušnom puškom, poslednjeg takmičarskog dana „upucala“ bronzu u ženskom trostavu.

Foto: Streljački savez Srbije

Teodora je u finale ušla kao trećeplasirana, da bi u jednom trenutku čak izbila i na vodeću poziciju ispred Indijke Aši Čuksej, ali je nakon serije preokreta u samoj završnici ponovo pala na treće mesto. Na kraju je zlato pripalo već pomenutoj Indijki Čuksej sa 464 pogođenih krugova, srebrna medalja pripala je Teodorinoj koleginici iz reprezentacije Sanja Vukašinović, koja je ostvarila za 0,8 krugova slabiji rezultat u odnosu na indijsku takmičarku (463,2), dok se mlada Kragujevčanka sa „upucanih“ 452,4 krugova morala zadovoljiti bronzanim odličjem.

Bila je Teodora blizu osvajanja medalje i u nadmetanju vazdušnom puškom, gde je u prvom nastupu zauzela četvrto, a u drugom peto mesto.

Srpski strelci se iz Dortmunda vraćaju sa tri osvojene medalje. Pored Sanjinog srebra i Teodorine bronze, medaljom se okitio i Lazar Kovačević, koji je u disciplini vazdušna puška zauzeo treće mesto.

Teodoru predstojećeg vikenda očekuje nastup na državnom prvenstvu vazdušnim oružjem u Smederevu kao uvertira za olimpijski kvalifikacioni turnir u Rio de Žaneiru sredinom aprila.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!