KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Štrajkači“ dobili treću šansu

fsgkg
Odluka FS grada o neodigrnim utakmicama Druge gradske lige odložena za narednu sredu.

Agonija oko neslaganja većine klubova Druge gradske lige Kragujevca da se Korićanima omogući takmičenje u ovoj ligi se nastavlja. Takmičarski organ FS grada doneo je odluku da se odrede službena lica i za treće kolo, koje je po rasporedu narednog vikenda u nedelju, a od klubova zatražena izjava zašto nisu odigrane utakmice prva dva kola.

Na zajedničkoj sednici Izvršnog odbora i organa za takmičenje gradskih liga u organizaciji FS grada nije doneta konačna odluka o disciplinskim merama prema klubovima koji ne odigraju dve utakmice, kako je predviđeno fudbalskim propisima. Predloženo je „solomonsko“ rešenje da se „štrajkačima“ da još jedna šansa odigravanjem trećeg kola Druge gradske lige, iako je u prva dva kola odigrana samo jedna utakmica prvog kola u Cvetojevcu Seljak- Korićani (2:2). To nam je potvrdio Miroljub Mirčević, sekretar Fudbalskog saveza Kragujevca

Takmičarski organ je zatražio od klubova koji nisu odigrali utakmice prva dva kola da dostave pismene izjave o razlozima takve odluke. Danas su određena i službena liga, delegati i sudije, za treće kolo koje je po rasporedu na programu narednog vikenda. Tek posle ovog kola i na osnovu izjava klubova o neodigranim utakmicama biće doneta konačna odluka o discipinskim merama –  rekao je za KG sport sekretar FSG Mirčević.

Od predstavnika nekih klubova saznali smo da su spremni da igraju utakmice trećeg kola Druge gradske lige. Međutim, predsednik Erdoglije 1931 Radmilo Miljković, koji je saglasan da se utakmice ne igraju dok se ne izmeni odluka FSG o statusu Korićana oko koje će sutra zatražiti i prijem kod pomoćnika gradonačelnika za sport.

Mi nećemo igrati ni utakmicu trećeg kola i koliko ja znamtako će postupiti većina klubova. Planirali smo da odigramo prijateljsku utakmicu sa Divostinom. Pored toga na naš zahtev zatražili smo prijem kod pomoćnika gradonačelnika za sport Nikole Uroševića za sutra u devet časova. Kod njega su bili i predstavnici FS grada. Mi ćemo pokazati pravne propise, koji su na našoj strani, pa videćemo kako će se dalje rešavati naš zahtev, da se Korićani takmiče od Treće gradske lige – potvrdio nam je Miljković.

Inače, po rasporedu u trećem kolu Druge gradske lige, u nedelju, 11. septembra  Erdoglija 1931  je slobodna zbog odustajanja Botunja od takmičenja, a u ostalim susretima treba da igraju: Zastava – Maršić, Košutnjak – Bagremar, Divostin – Žeželj, Saeljak (C) – Hajduk, 21. oktobar – Azbest, Kremenac – Korićani.

Narednog vikenda na programu su i utakmice 4. kola Prve gradske lige: Partizzan (C) – Budućnost (R), Šumadinac KG – Sloboda (G), Ćava – Sloga (D), Šumadija 1934 – Jedinstvo, Vodojaža – Kolonija, Vinogradi DB – Jadran, Kutlovo – Mladost (P), Srbija – Borac (D).

Sve utakmice počinju u 17 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!