KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dupla bronza za Ivanovića na Svetskom juniorskom kupu

Mladi strelac kragujevačkog „Čika Mate“ i reprezentativac Srbije Marko Ivanović nastavlja da niže uspehe na međunarodnoj sceni. Nakon što se prošle godine okitio zvanjima evropskog i svetskog juniorskog vicešampiona u disciplinama vazdušna puška i trostav, perspektivni kragujevački strelac je svoju klasu potvrdio osvajanjem dve bronzane medalje na ovogodišnjem Svetskom juniorskom kupu u nemačkom Zulu.

Prvu od dve osvojene bronze Ivanović je „iskovao“ u pojedinačnom nadmetanju malokalibarskom puškom iz trostava. Mladi Kragujevčanin je kvalifikacioni deo takmičenja okončao na drugoj poziciji, uz identičan broj pogođenih krugova kao i prvoplasirani Jesper Johanson iz Švedske.

Tokom finala Ivanović je pao na treću poziciju, koju je preciznim hicima uspeo da sačuva do samog kraja nadmetanja, osvojivši tako svoju drugu medalju u ovoj disciplini na međunarodnim takmičenjima.

Drugu medalju juniorski evropski i svetski vicešampion osvojio je u ekipnom nadmetanju puškom, gde je Srbija završila na trećoj poziciji iza Švedske i Indije. Sam Ivanović nije uspeo da se plasira u finale kada je reč o ovoj disciplini, s obzirom da je kvalifikacioni deo takmičenja okončao na jedanaestoj poziciji.

Srbija je učešće na ovogodišnjem Svetskom juniorskom kupu okončala sa tri osvojene medalje, od toga dve u ekipnoj (srebro i bronza) i jednu u pojedinačnoj konkurenciji (Ivanovićeva bronza u trostavu).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *