KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ratinac bez dostojnog rivala u troskoku

U Kraljevu je tokom vikenda održano finale seniorskog Kupa Srbije u atletici na kome je nastupilo 250 najboljih atletičara iz čitave Srbije. Kragujevački atletičari su i ovoga puta ostavili dobar utisak, a posebno se istakao član Atletskog kluba Park, Aleksa Ratinac, kome je pripalo zlato u troskoku i bronza u skoku u dalj.

Mladi kragujevački atletičar, koji već duže vreme u kontinuitetu niže uspehe na brojnim domaćim takmičenjima, na prilično ubedljiv način osvojio je prvo mesto u troskoku i to uz novi lični rekod od 15.17 metara. Iza sebe je ostavio Miloša Spasojevića (AK Mladost Zemun), čiji je najbolji skok iznosio 14.35 metara, i Dušana Vraneša (AK Crvena zvezda), koji je skočio 13.68 metara.

Osvojenom zlatu u troskoku, Ratinac je pridodao i bronzu u skoku udalj. Mladi Kragujevčanin je najbolji rezultat ostvario u trećoj seriji, kada je skočio preko 7 metara (7.15 m), što je bilo dovoljno tek za treću poziciju u finalu. Pobedu u ovoj disciplini odneo je Luka Bošković iz beogradskog Top Jumpa (7.65 m), dok je reprezentativac Strahinja Jovančević iz Crvene zvezde završio na drugoj poziciji (7.44 m).

Uz Ratinca, zapažen nastup na ovom takmičenju imao je i atletičar Radničkog Luka Pantelić, koji je u trci na 110 metara sa preponama zauzeo treće mesto. Pantelić je, inače, nastupio u još dve discipline na ovom takmičenju. U skoku udalj zauzeo je šesto mesto, a bio je i član štafete 4*100 metara koja je finalnu trku okončala na petoj poziciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!