KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Bronza za mladu atletičarku Radničkog na juniorskom prvenstvu Srbije

Beogradska Atletska dvorana je minulog vikenda bila poprište dva značajna takmičenja u kalendaru Atletskog saveza Srbije, Dvoranskog juniorskog prvenstva i Prvenstva Srbije za starije pionire u višebojima. Od svih kragujevačkih atletičara koji su uzeli učešće na ova dva takmičenja, samo je predstavnica Atletskog kluba Radnički, osamnaestogodišnja Magdalena Stevanović, uspela da se okiti medaljom, i to bronzanog sjaja, u skoku udalj kod starijih juniorki.

Foto: AK Radnički

Magdalena je najbolji rezultat ostvarila u trećoj seriji, kada je skočila sasvim pristojnih 5.75 metara, što se ispostavilo dovoljnim za bronzano odličje.

Prva dva mesta bila su rezervisana za predstavnice beogradskog Top Jampa, Jovanu Mićić i najbolju mladu atletičarku Evrope Angelinu Topić, koja je na nedavno održanom Tromeču (zajedničko takmičenje atletičara iz Srbije, Hrvatske i Slovenije) skokom od 6.57 metara nadmašila juniorski državni rekord Ivane Španović u ovoj disciplini. Ovoga puta nije bila tako ubedljiva, skočila je „samo“ 6.28 metara, ali joj je i to bilo dovoljno za najviše mesto na pobedničkom podijumu. Drugoplasirana Jovana Mićić je ostvarila čak 20 santimetara slabiji rezultat (6.08 m).

Svakako da osvojeno treće mesto u konkurenciji dve najbolje juniorske takmičarke u državi predstavlja veliki uspeh i ogroman podsticaj za mladu atletičarku Radničkog pred kojom je očigledno blistava budućnost.

Izuzev Magdalene, niko drugi od kragujevačkih atletičara koji su uzeli učešće na ovom takmičenju nije uspeo da se domogne mesta na pobedničkom podijumu. Marko Katanić je zauzeo sedmo mesto u troskoku kod mlađih juniora, Matija Perović je finalnu trku na 60 metara za mlađe juniore završio na poslednjoj osmoj poziciji, dok su Maša Marinković i Nina Mijailović zauzele skromno deseto, odnosno jedanaesto mesto u skoku udalj kod mlađih juniorki. Konačno, Maša Božović je nadmetanje u višeboju u konkurenciji starijih pionirki okončala na solidnom sedmom mestu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!