KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odlični rezultati kragujevačkih atletičara na Otvorenom prvenstvu ASCS

Seriju uspešnih rezultata na domaćim takmičenjima kragujevački atletičari nastavili su na Otvorenom prvenstvu Atletskog saveza Centralne Srbije za seniore i mlađe juniore, čiji je domaćin tokom minulog vikenda bio grad Kruševac. Atletičarima Radničkog pripalo je deset, a Parka upola manje (pet) medalja.

Dve od ukupno pet zlatnih medalja, koliko su atletičari Radničkog osvojili na ovom takmičenju, „iskovala“ je seniorka Magdalena Stevanović u trci na 100 metara i skoku udalj. Zlatno odličje zablistalo je i na grudima Ognjena Popovića, najbržeg u trci na 100 metara kod seniora, zatim Nemanje Dimovića, koji je zauzeo prvo mesto u skoku udalj u konkurenciji mlađih juniora, kao i Milice Džudović, najuspešnije mlađe juniorke u troskoku.

Pored osvojenog zlata u troskoku, Milici Džudović pripalo je i srebro u skoku udalj, a medaljom istog sjaja okitili su se još i Mladen Radosavljević i Milica Gajović u trci na 100 metara kod seniora/ki, kao i Luka Pantelić, drugoplasirani u trci na 110 metara sa preponama.

Spisak osvajača medalja iz redova Radničkog kompletirao je senior Luka Andrijević, koji se okitio bronzom u bacanju koplja.

Mlada uzdanica AK Park Nina Mijailović, iako još uvek pionirka po uzrastu (14 godina), uspela je da trijumfuje u skoku udalj u konkurenciji mlađih juniorki. To je ujedno i jedina zlatna medalja za AK Park na ovom takmičenju.

Još jedan mladi i perspektivni atletičar Parka, Mateja Perović, ostavio je odličan utisak na ovom takmičenju, osvojivši srebro u skoku udalj (novi lični rekord 5.83 m) i bronzu u trci na 100 metara.

Među osvajačima medalja našli su se i Milan Mladenović i Jovana Vukosavljević. Milan je takmičenje u skoku udalj okončao na drugoj poziciji, dok je Jovana u istoj disciplini zauzela treće mesto, oborivši pritom svoj lični rekod.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!