KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Savršen početak zimske sezone za Lazara Anića: Trijumf na Novogodišnjem mitingu idealna uvertira za Hjuston

Ako se prema onoj staroj narodnoj izreci po jutru dan poznaje, onda je pred uzdanicom AK Radnički Lazarom Anićem jedna izuzetno berićetna takmičarska godina. Višestruki prvak države u skoku udalj i vlasnik trećeg najboljeg rezultata svih vremena u Srbiji (8.15 m) sezonu zimskih takmičenja započeo je trijumfom na tradicionalnom Novogodišnjem mitingu AK Crvena zvezda, kojim je spuštena zavesa na minulu 2023. godinu.

Izvor: AKCZ/@samodimitrije

Lazarov pobednički skok iznosio je 7.77 metara, što je njegov drugi najbolji rezultat u dvorani u tek okončanoj 2023. godini, nakon 7.82 metara koliko je skočio na dvoranskom prvenstvu Srbije u februaru. Srpski reprezentativac je ovim trijumfom napravio idealan šlagvort pred nastup na velikom atletskom mitingu u američkom Hjustonu krajem naredne sedmice.

Zapažene rezultate na poslednjem atletskom nadmetanju u 2023. godini zabeležile su i Anićeve mlađe klupske kolege. Pionirka Maša Marinković je osvojila srebro u skoku udalj uz novi lični rekord (5.33 m), a medalju sa ovog takmičenja ponela je i Maša Božović, kojoj je pripala bronza u trci na 60 metara kod mlađih pionirki (8.44), dok je u skoku udalj zauzela visoko četvrto mesto.

Raduje i povratak na stazu reprezentativke Marije Stojadinović, koja se posle duže pauze zbog povrede vratila takmičarskim obavezama, dok je sa druge strane gorak utisak ostavila povreda osamnaestogodišnje Magdalene Stevanović, koja je prilikom zagrevanja iskrenula skočni zglob.

Pored atletičara Radničkog, čast kragujevačke atletike na ovom takmičenju branili su i atletičari Parka, koji su takođe ostavili prilično dobar utisak. Najvredniji rezultat zabeležio je senior Milan Mladenović osvajanjem trećeg mesta u troskoku (13.54 m), dok je njegov klupski kolega Mateja Perović zauzeo treće mesto u trci na 60 metara kod starijih pionira (7.52) i peto u troskoku (5.90 m).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!