KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Uspesi kragujevačkih atletičara u kvalifikacijama za Kup Srbije

Zapažene rezultate ostvarili su atletičari Radničkog i Parka u kvalifikacijama za seniorski Kup Srbije, koje su tokom vikenda održane u Kraljevu.

Magdalena Stevanović bila je najuspešnija predstavnica Radničkog na ovom takmičenju sa dve osvojene medalje. Njoj je pripalo zlato u skoku udalj, dok je u trci na 100 metara osvojila srebro. Njen klupski kolega Luka Pantelić bio je najbrži u trci na 110 metara, dok je u skoku udalj zauzeo četvrto mesto. U istoj disciplini Nemanja Dimović je „izlio“ bronzu.

Milica Gajović osvojila je srebro u trci na 200 metara, dok je na duplo dužoj distanci (400 m) zauzela treće mesto. Andrija Lazić je u trku na 400 metara sa preponama završio na drugom, a trku na 400 metara na trećem mestu.

Ognjen Popović je u trci na 100 metara zauzeo četvrto mesto, ispred Mladena Radosavljevića i Rastka Radovića. Nešto drugačiji poredak bio u trci na 200 metara, gde je Radosavljević bio četvrti, Radović peti, a Popović šesti.

Poseban kurniozet je to što prva četiri mesta u disciplini skok udalj pripala atletičarkama Radničkog. Uz pobednicu Magdalenu Stevanović, tu su još bile Milica Džudović, Bojana Marković i Marta Đordević.

Muške štafete Radničkog na 4×100 i 4×400 metara takođe su izborile direktan plasman u finale nacionalnog kupa. 

Uzdanice Atletskog kluba Milan Mladenović i Aleksa Ratinac takođe su imale izuzetno uspešan nastup na ovom takamičenju. Ratinac je osvojio dve zlatne medalje, u skoku udalj i troskosu, dok su Mladenoviću pripala tri srebra u disciplinama troskok, skok udalj i 110 metara sa preponama.

Jovan Živković uspeo je da izbori četvrto mesto u bacanju kugle i šesto mesto u bacanju diska, a
Jovana Vukosavljević je na svom prvom ozbiljnijem takmičenju zauzela šesto mesto u skoku udalj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!