KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novi uspesi mladih kragujevačkih atletičara

Mladi kragujevački atletičari imali su uspešan nastup na kvalifikacionom takmičenju za Kup Srbije u konkurenciji mlađih juniora, koje je minulog vikenda održano u Kruševcu. Posebno se istakla perspektivna atletičarka Radničkog Maša Marković, koja je svoj nastup na ovom takmičenju okončala sa čak tri osvojene medalje.

Pored osvojenog zlata u trci na 100 metara, Maši su pripala i dva srebrna odličja u disciplinama skok udalj i troskok. Zapažen nastup na ovom takmičenju imao je i Mašin klupski kolega Nemanja Dimović, koji je trijumfovao u skoku udalj, dok je u trci na 100 metara zauzeo drugo mesto. Maša i Nemanja su zahvaljujući ovim rezultatima izborili učešće u finalu Kupa Srbije, gde će im društvo praviti i Aleksandra Babić, drugoplasirana u trci na 800 metara.

Među učesnicima finala Kupa Srbije naći će se mladi atletičari kragujevačkog Parka, Nina Mijailović, Mateja Perović i Marko Katanić. Nina se osvajanjem prvog mesta u skoku udalj i petog u troskoku kvalifikovala za finale u obe discipline, dok je Mateja Perović izborio finale u čak tri discipline – skoku udalj (treće mesto), troskoku (treće mesto) i trci na 100 metara (četvrto mesto).

Kartu za završnicu Kupa Srbije uspešno je čekirao i Marko Katanić, koji je zauzeo drugo mesto u troskoku, dok je Jana Jevtović uprkos odličnim nastupima u trkama na 100 i 200 metara, u kojima je čak uspela da obori lične rekorde, ostala bez finala.

Finalno takmičenje Kupa Srbije u konkurenciji mlađih juniora predviđeno je za 23. i 24. septembar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!