KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dimović zablistao na Kupu Srbije

Kragujevački atletičari nastavljaju da donose medalje sa najprestižnijih domaćih takmičara. Atletičar Radničkog Nemanja Dimović osvojio je prvo mesto u skoku udalj na finalnom turniru Kupa Srbije za mlađe juniore, koje je tokom vikenda održano u Sremskoj Mitrovici, dok je Maša Marinković na istom takmičenju zauzela treće mesto u troskoku. Uspeha je imao i atletičar Parka Milan Mladenović, koji je na drugom po redu Serbia Atletics Meetingu u Beogradu osvojio drugo mesto u skoku udalj.

Nemanja Dimović je osvajanjem titule u Kupu Srbije još jednom potvrdio da se nalazi u odličnoj takmičarskoj formi. Njegov pobednički skok iznosio je 6.56 metara, a ostvario ga je četvrtoj seriji. Drugo mesto u ovoj disciplini zauzeo je Luka Tomić iz zemunske Mladosti (6.51 m), a treće Mihajlo Cvijetić iz Rume (6.09 m).

Zapažen nastup na finalnom turniru Kupa Srbije imala je i Maša Marinković, kojoj je pripalo visoko treće mesto u troskoku. Maša je najpre u četvrtoj seriji skočila 10.91 m, da bi ovaj rezultat uspela dodatno da popravi u poslednjoj šestoj seriji, kada je skočila 10.93 m. Uspešnije od mlade kragujevačke atletičarke bile su samo Marija Nišić iz beogradskog Top Jumpa, koja je skokom od 11.83 m ubedljivo osvojila prvo mesto, kao i drugoplasirana Marija Mitrović, inače članica AK Ruma, koja je takođe uspela da skoči preko 11 metara (11.56 m).

Pre finalnog Kupa Srbije za mlađe juniore, u beogradskoj Atletskoj dvorani održan je drugi po redu Serbia Atletics Meeting na kome je čast kragujevačke atletike branio član Atletskog kluba Park Milan Mladenović. On je nastupio u disciplini skok udalj, gde je u prilično jakoj konkurenciji uspeo da se domogne drugog mesta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!