KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anića prestupi koštali titule

Atletičar kragujevačkog Radničkog i reprezentativac Srbije Lazar Anić nije uspeo da odbrani zvanje državnog šampiona u skoku udalj na Otvorenom seniorskom prvenstvu Srbije u Kraljevu. Baš kao i na nedavno održanom Prvenstvu Balkana, Lazaru je zlato ispred nosa „ukrao“ reprezentativni kolega Strahinja Jovančević.

Foto: AK Radnički

Ključni „obračun“ dva najbolja srpska daljaša odigrao se u pretposlednjoj četvrtoj seriji, u kojoj su oba takmičara zabeležila svoje najbolje rezultate. Na Anićevih 7.86 metara, Jovančević je odgovorio skokom od 7.88 metara, ispostavilo se vrednim osvajanja najsjajnijeg odličja.

Pokušao je Anić u poslednjoj seriji da nadmaši Jovančevićev rezultat i u prvi mah je delovalo da će uspeti u tome, ali je sudija ipak signalizirao prestup, njegov drugi na ovom takmičenju. Na kraju se državni reprezentativac i vlasnik trećeg najboljeg rezultata svih vremena u Srbiji kada je reč o ovoj disciplini morao zadovoljiti srebrom, dok je bronza otišla u ruke Marka Brajkovića iz AK Novi Beograd, čiji je najbolji skok iznosio 7.26 metra.

Pored Anića, Radnički je u ovoj disciplini imao još jednog predstavnika, mladog Nemanju Dimovića, koji je zauzeo skromno sedmo mesto sa najboljim rezultatom od 6.69 metara.

Medalje su ostale van domašaja za sve ostale atletičare Radničkog koji su uzeli učešće na ovom takmičenju. Magdalena Stevanović zauzela je sedmo mesto u skoku udalj kod seniorki (5.68 m), Milica Gajović je trku na 400 m okončala na osmoj poziciji (1:03:88), Luka Pantelić bio je peti u trci na 110 m sa preponama (18:04), dok Mladen Radosavljević nije uspeo da se domogne finala u trci na 100 metara, pošto je kvalifikaciije završio na 25. mestu (11:54).

Drugi kragujevački klub Park imao je samo jednog predstavnika na ovom prvenstvu, Milana Mladenovića, koji je je nastupio u disciplini troskok, gde je u konkurenciji šest takmičara zauzeo peto mesto (12.83 m).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!