KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Jubilarno deseto izdanje međunarodnog badminton kampa „Girls Project“

Jubilarni, deseti po redu, međunarodni trenažni badminton kamp „Girls Project 2021“ za devojčicice uzrasta do 15 godina održava se od 4. do 9. avgusta u sportskoj hali Druge kragujevačke gimnazije. Prema rečima organizatora iz Badminton kluba Ravens KG, ovogodišnji kamp okupiće najtalentovanije igračice iz ovog dela Evrope, među kojima su mlade reprezentativke Srbije, Austrije, Rumunije, Bugarske i Kipra.

Badminton kamp „Girls Project“ odvija se pod pokroviteljstvom Evropske badminton federacije, a u sklopu regionalnog razvojnog projekta „Badminton Europe“.

Cilj kampa je podsticanje međusobne interakcije igračica iz različitih krajeva Evrope i njihov individualni napredak kroz rad sa vrhunskim trenerima. Ove godine će se u ulozi glavnog predavača naći legendarna Debi Linč, predstavnica čuvene danske škole badmintona, koja se pre samo par dana okitila zlatnom olimpijskom medaljom na Igrama u Tokiju. Ona će, zajedno sa svojim asistentima, kroz intenzivne trening sesije pokušati da prenese svoje ogromno znanje učesnicama kampa.

U grupi polaznica ovogodišnjeg kampa nalaze se i dve kragujevačke igračice Lana Dramićanin i Natalija Đoković, dok je uloga jednog od predavača namenjena treneru i predsedniku Upravnog odbora Badminton kluba Ravens KG Andreji Todoroviću.

Organizaciju kampa podržali su Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, Sportsko privredno društvo Radnički i kompanija „Tomex Catering“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!