KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Tandem „gavrančića“ prigrabio srebro na Svetskom juniorskom kupu u Mađarskoj

Srpski reprezentativci iz redova Badminton kluba Ravens KG, Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović, ostvarili su veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje u muškom dublu na Svetskom juniorskom kupu u mađarskom Pečuju.

Foto: Badminton savez Srbije

Tandem „gavrančića“ je čitav turnir odigrao na jako visokom nivou i prava je šteta što je zbog zdravstvenih problema bio primoran da preda finalni meč. Ipak, srebrna medalja koju su Jovičić i Jovanović doneli u srce Šumadije predstavlja ogroman uspeh, posebno ako se ima u vidu činjenica da su to jedine dve medalje koje je srpski tim osvojio na ovom takmičenju.

– Veoma sam srećan zbog osvajanja medalje u muškom dublu, bez obzira na to što zbog zdravstvenih problema nismo mogli da odigramo finale. Ovo je naša prva zajednička medalja na međunarodnim takmičenjima u juniorskoj konkurenciji. Iz Mađarske se vraćamo sa pozitivnim mislima i puni elana za nastavak sezone – izjavio je Aleksandar Jovičić za sajt Badminton saveza Srbije.

– Fenomenalan start 2022. godine na prvom međunarodnom turniru. Zadovoljan sam organizacijom i učesnicima na ovogodišnjem turniru u Pečuju. Ovaj turnir mi je pokazao koje stvari treba da promenim, a koje da unapredim u svojoj igri. Nisam se nadao ovako visokom plasmanu na samom startu godine. Jedino što ostavlja gorak ukus je činjenica da smo zbog stomačnog virusa bili onemogućeni da se borimo za zlato – nadovezao se na reči svog klupskog i reprezentativnog kolege drugi iz srebrnog tandema „gavrančića“ Igor Jovanović.

Pored sjajnog nastupa u dublu, Jovičić je uspeo da se plasira i među 32 najbolja takmičenja u singl konkurenciji, dok je Jovanović eliminisan sa samom startu takmičenja.

Jovičić je nastupio i u konkurenciji mešovitih parova, gde mu je partnerka bila Sanja Perić. Njih dvoje je u osmini finala zaustavio mađarski tandem Kigijos/Vetor, dok je drugi srpski par Viktor Petrović/ Anđela Vitman uspeo da ode korak dalje i domogne se četvrtfinala, gde im je snove o medalji raspršio nemački miks Dresp/Zibriht.

Naši juniorski reprezentativci su tako na najbolji mogući način započeli ovu veoma bogatu takmičarsku godinu, čiji će centralni događaj biti Evropsko prvenstvo za juniore, koje će se u periodu od 18. do 27. avgusta održati u Beogradu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!