KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Gavrančići“ blistali na „Trofeju Beograda“

Tradicionalni badminton turnir „Trofej Beograda“, koji je tokom vikenda održan u nacinalnom trening centru na Adi Ciganliji, okupio je oko 120 takmičara A, B i C seniorske i juniorske kategorije. Takmičari kragujevačkog Ravensa KG imali su izuzetno zapažen nastup, krunisan sa devet osvojenih medalja.

Foto: BK Ravens KG

Lana Dramićanin i Aleksandar Jovičić okitili su se medaljama u seniorskoj konkurenciji. Lani je pripalo srebro u B kategoriji ženskog singla, dok je Aleksandar, zajedno sa Sanjom Perić iz Badminton kluba Beograd, osvojio bronzu u A kategoriji mešovitih parova.

Daleko više uspeha Badminton klub Ravens KG imao je u juniorskoj konkurenciji.

Natalija Đoković je osvojila zlato u ženskom singlu do 11 godina, uz maksimalan učinak od četiri ostvarene pobede.

Relja Milić je uspeo da se domogne dve medalje u dubl konkurenciji. Najpre je sa klupskim kolegom Stefanom Maksimovićem odneo trijumf u muškom dublu za igrače do 15 godina, a potom je u tandemu sa Đinom Čelar iz kruševačkih Zmajeva osvojio srebro u kategoriji mešovitih parova do 15 godina.

Stefan Maksimović je pored zlata u dublu uspeo da se okiti i bronzom u singlu, baš kao i Selena Stojanović, koja je bronzanoj medalji u singl konkurenciji pridodala srebro u ženskom dublu za takmičarke do 15 godina starosti.

Kragujevački klub su na ovom turniru predstavljali još i Igor Jovanović, Luka Milić i Bogdan Novokmet, koji nisu uspeli da se domognu medalja.

– Veoma smo zadovoljni učešćem naših mladih takmičara na tradicionalnom turniru u Beogradu. Svi su pružili svoj maksimum, a svakako da najveću težinu imaju osvojeni trofeji Relje i Stefana u konkurenciji muških parova za igrače do 15 godina, kao i prva zlatna medalja talentovane Natalije Đoković u konkurenciji igračica do 11 godina. Ovaj turnir je našim takmičarima poslužio kao sjajna uvertira za predstojeća iskušenja na internacionalnoj sceni, koja ih očekuju već od narednog vikenda, kada će naša dva člana, Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović, nastupiti na turniru u Dubrovniku – izjavio je Andreja Todorović, predsednik Upravnog odbora i trener BK Ravens KG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!