KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prva međunarodna medalja za Nataliju Đoković

Sedmi po redu međunarodni turnir u badmintonu “Serbian Youth International Novi Sad 2021”, koji je održan proteklog vikenda u Sportskom centru „Slana Bara“ u Novom Sadu, okupio je preko 600 takmičara iz 25 evropskih država. Badminton klub Ravens KG predstavljalo je troje takmičara, a najviše uspeha imala je Natalija Đoković, koja se okitila bronzom u ženskom dublu takmičarki do 11 godina starosti.

Mlada Kragujevčanka, koja je nastupila u paru sa Miom Veličković iz kruševačkih Zmajeva, do bronzane medalje je došla zahvaljujući pobedi nad bugarsko-rumunskim parom Saša Bordeianu/Elica Božilova, rezultatom 2:1 (21:18, 18:21, 21:15). Ovo je ujedno i prva medalja za Nataliju na međunarodnoj sceni, koja će joj svakako doneti dodatno samopouzdanje za naredna takmičenja.

Preostala dva predstavnika kragujevačkog kluba na ovom turniru, Stefan Maksimović i Selena Stojanović, koji su se nadmetali u konkurenciji takmičara do 15 godina starosti, nisu uspeli da se domognu pobedničkog postolja, ali su zato osvojili prve poene u svojoj uzrasnoj kategoriji.

– Veoma smo zadovoljni učešćem naših takmičara na ovom turniru, koji je jedan od najznačanijih u kalendaru Badminton saveza Srbije. Posebno bih istakao veliki uspeh Natalije Đoković, koja je na svom međunarodnom debiju uspela da osvoji medalju. Ona je sjajno trenirila tokom čitave godine u društvu starijih kolega i izuzetno smo ponosni na njene nedavne uspehe, koji predstavljaju samo potvrdu njenog ogromnog talenta. Ostaje žal što zbog polaganja prijemnog ispita na ovom takmičenju nismo mogli da računamo na Relju Milića i Lanu Dramićanin, pošto bi onda verovatno i bilans medalja bio veći. Nastavićemo vredno da treniramo, sa željom da u budućnosti beležimo još bolje rezultate – prokomentarisao je učešće svojih takmičara na ovom turniru Andreja Todorović, predsednik Upravnog odbora i trener Badminton kluba Ravens KG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!