KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Istorijsko zlato Aleksandra Jovičića u Dubrovniku

Član Badminton kluba Ravens KG Aleksandar Jovičić ostvario je veliki uspeh na internacionalnom turniru „Croatia Valamar Junior Open“ u Dubrovniku. Mladi Kragujevčanin je u tandemu sa Sanjom Perić, članicom Badminton kluba Beograd, osvojio zlatnu medalju u konkurenciji mešovitih parova, što je ujedno njegov najveći uspeh na međunarodnoj sceni.

Foto: BK Ravens KG

Jovičić i Perićeva su se do najsjajnijeg prizanja probili kroz tri izuzetno teška i neizvesna meča, u kojima su prikazali visok nivo mirnoće i koncentracije, posebno u prelomnim trenucima. Srpski par je svoj pohod ka zlatu započeo pobedom nad slovenačkim tandemom Perič Marovt/Matovič u četvrtfinalu, rezultatom 2:1 u setovima. Identičnim rezultatom su Jovičić i Perićeva eliminisali luksemburški par Faltes/Šmidt u polufinalu, dok su u srpskom finalu bili uspešniji od sunarodnika Viktora Petrovića i Nine Bogdanović – 21:19, 20:22, 21:16.

Jovičić je nastupio i u singlu, gde je eliminisan već u osmini finala, dok je više uspeha imao u muškom dublu, u kome je za parnjaka imao klupskog kolegu Igora Jovanovića. Tandem mladih Kragujevčana dogurao je do četvrtfinala, gde je zaustavljen od strane francuskog para, inače drugih nosioca turnira.

– Moji utisci o turniru su isključivo pozitivni. Iako smatram da sam u singlu mogao bolje da se pokažem, svojom igrom tokom čitavog turnira sam zadovoljan. Organizacija turnira je bila odlična i veoma mi je drago što sam imao priliku da učestvujem na takvom turniru. Takođe, pored odličnih mečeva koje smo igrali i gledali, našli smo vreme i za razgledanje prelepog Dubrovnika, zbog čega mi je posebno drago – izjavio je Jovičić nakon turnira.

Iz Badminton kluba Ravens KG poručuju da su izuzetno zadovoljni nastupima svojih takmičara u Dubrovniku, koji su premašili početna očekivanja.

– Sjajan nastup oba naša igrača. Aleksandar Jovičić je osvajanjem zlatne medalje u konkurenciji mešovitih parova ostvario istorijski uspeh i to na svom debiju u ovom rangu nadmetanja. Izuzetno nam je drago što je uspeo da dokaže svoj ogroman talenat i potencijal, a verujemo da će u narednom periodu i njegov dubl partner Igor Jovanović značajno napredovati – ocenio je Andreja Todorović, predsednik Upravnog odbora i glavni trener kragujevačkog kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!