KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Uspeh veterana BK Ravens KG na prvenstvu države

Protekle subote je u Nacionalnom trening centru Badminton saveza Srbije na Adi Ciganliji održano prvenstvo države za veterane. Badminton klub Ravens KG imao je dva predstavnika na ovom takmičenju, Andreju Todorovića i Marka Šundića, koji su ostvarili izuzetno zapažene rezultate.

Foto: BK Ravens KG

Andreja Todorović je u singl konkurenciji igrača preko 35 godina starosti osvojio zlatnu medalju, savladavši u finalu Zrenjaninca Branislava Vodeničara sa maksimalnih 2:0 u setovima (21:15, 21:16).

U dubl konkurenciji, Todorović i Šundić su se domogli bronze, nakon što su u polufinalu poraženi od Novice Brkića i Darka Gluhovića iz beogradskog Cleara – 1:2 (19:21, 21:10, 20:22). Time je propala šansa da Kragujevčani ponove uspeh iz 2019. godine, kada su se okitili titulom prvaka države.

Čestitamo svim sportskim rivalima, a osvojene medalje posvećujemo 19.rođendanu kluba. Uprkos činjenici da je rukovodstvo Badminton Saveza Srbije pomerilo termin predviđen kalendarom takmičenja za realizaciju ovog državnog prvenstva dva meseca unapred i o tome obavestilo sve klubove samo deset dana pred novi termin, rešili smo da učestvujemo i nadmećemo se sportski. Do osvojenih medalja došli smo uz neverovatne napore nakon oporavka od kovid-19 infekcije, a zbog te činjenice i nismo nastupili u najjačem sastavu na ovom prvenstvu, koje su naši veteranski članovi planirali cele godine, ali za decembar mesec. Ulazimo u dvadesetu godinu postojanja još jači i rešeni da nastavimo sa kvalitetnim radom koji će sigurno dati rezultate i na terenu – poručio je Andreja Todorović, predsednik BK Ravens KG i osvajač dve medalje na ovom takmičenju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!