KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Duplo slavlje Teodore Vukojević na „Velikoj nagradi Novog Sada“

Nadmetanje na tradicionalnom streljačkom mitingu „Velika nagrada Novog Sada“, koji je ovog vikenda održan u prestonici Vojvodine, srpska reprezentativka i članica kragujevačkog „Čika Mate“ Teodora Vukojević završila je sa dve osvojene medalje u trostavu, jednom u juniorskoj, a drugoj u seniorskoj konkurenciji. Medalje sa ovog takmičenja poneli su i Teodorini klupski drugovi Milutin Stefanović i Marko Ivanović. Stefanoviću je pripalo srebro u trostavu kod seniora, a istom medaljom okitio se i Ivanović u gađanju malokalbarskom puškom iz ležećeg stava.

Foto: SSS

Teodora je do seniorskog zlata došla sa skoro tri kruga prednosti u odnosu na drugoplasiranu Aleksandru Havran iz Jedinstva. Mlada Kragujevčanka je finalno nadmetanje završila sa 461,6 upucanih krugova, dok je Havranova imala 458,9. Treće mesto zauzela je iskusna Tanja Rizova iz Bugarske sa 447 pogođenih krugova.

Prethodno je Teodora sa 588 pogođenih krugova u kvalifikacijama kaparisala najsjajnije odličje u konkurenciji juniorki.

Teodorin znatno iskusniji klupski kolega Milutin Stefanović bio je najbolje plasirani srpski strelac u finalu muškog trostava. Sa 461,5 pogođenih krugova Stefanović je zauzeo drugo mesto iza Šveđanina Markusa Madsena, kome je pripalo zlato (465). Bronzana medalja otišla je u ruke mađarskog reprezentativca Ištvana Penija (449,5).

Odličan nastup na ovom prestižnom međunarodnom turniru imao je i juniorski reprezentativac iz redova „Čika Mate“ Marko Ivanović, koji se takođe okitio srebrom u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava. Markov rezultat od 625,6 pogođenih krugova nadmašio je samo srpski reprezentativac Milenko Sebić, koji je upucao 626,9 krugova i prigrabio zlatnu medalju u ovoj disciplini. Treće mesto pripalo je pobedniku trostava, Šveđaninu Markusu Madsenu, sa 623,1 pogođenih krugova.

Srpski strelci su učešće na ovom četvorodnevom mitingu, koji je okupio strelce iz devet država, okončali sa 29 osvojenih medalja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!