KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Čika Matini“ strelci potvrdili klasu na Seniorskom prvenstvu Srbije

Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ obeležili su ovogodišnje izdanje Seniorskog prvenstva Srbije malokalibarskim oružjem, koje je tokom vikenda održano u Novom Sadu. Kragujevački strelci slavili su u sve četiri discipline puškom i tako potvrdili dobru formu uoči nastupa na Svetskom prvenstvu u prestonici Azerbejdžana Bakuu polovinom avgusta.

Najviše uspeha, kao po običaju, imala je sjajna Teodora Vukojević, koja je kući ponela dve titule šampiona države. Mlada reprezentativka Srbije i bivša evropska prvakinja puškom je prvog dana takmičenja osvojila zlato u gađanju MK puškom iz ležećeg stava, da bi već sutradan isti uspeh ponovila i u trostavu.

Teodorin pobednički rezultat u nadmetanju MK puškom iznosio je 626,6, a u trostavu 456,7 krugova. Mlada Kragujevčanka je u obe discipline iza sebe ostavila članicu Novog Sada 1790 Sanju Vukašinović.

Uspešan nastup na ovogodišnjem prvenstvu imale su i Teodorine muške kolege, Marko Ivanović i Milutin Stefanović. Ivanović je prijatno iznenadio trojumfom u nadmetanju MK puškom iz ležećeg stava, gde je za jedan deseti deo kruga bio uspešniji od Novosađanina Petra Erdeljija, dok je bronza otišla u ruke Stefanoviću.

Ovo je ujedno bila i jedina disciplina u kojoj je utvrđivan i ekipni plasman, a prvo mesto pripalo je, naravno, kragujevačkom „Čika Mati“.

Foto: SSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!