KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevački strelci bez medalje u Bakuu

Nisu se srpski strelci proslavili na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu u Bakuu. Izuzev sjajnog Damira Mikeca koji se okitio srebrom u disciplini vazdušni pištolj, svi ostali srpski reprezentativci, uključujući tu i „Čika Matine“ uzdanice Milutina Stefanovića i Teodoru Vukojević, kući su se vratili bez osvojenih medalja.

Foto: Streljački savez Srbije

Jedan od najiskusnijih srpskih reprezentativaca Milutin Stefanović pojedinačno nadmetanje vazdušnom puškom okončao je na 46. poziciji. Znatno bolji utisak srpski as ostavio je u trostavu, gde je dugo bio među vodećom osmorkom, ali je lošim gađanjem u poslednjem stajaćem stavu pao na 29. mesto.

Mnogo više očekivalo se i od mlade Teodore Vukojević. Prošlogodišnja evropska prvakinja ostvarila je skroman plasman u obe takmičarske discipline, pa je tako nadmetanje vazdušnom puškom okončala na 39. poziciji, dok je u trostavu zauzela 36. mesto.

Kada je reč o ekipnom plasmanu, muški tim Srbije zauzeo je solidno deveto mesto u trostavu, odnosno 14. u gađanju vazdušnom puškom, dok su dame bile za nijansu bolje plasirane u trostavu (osmo mesto), ali su zato nadmetanje puškom završile na 16. poziciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!