KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Čika Mata“ uspešno odbranio ekipne titule u konkurenciji seniora i miks parova

U Mionici je tokom proteklog vikenda održano seniorsko prvenstvo države vazdušnim oružjem, koje je okupilo strelce iz tridesetak srpskih klubova, među kojima i osvajače medalja sa minulog Evropskog prvenstva u Talinu. Strelci kragujevačkog „Čika Mate“ uspešno su odbranili ekipne titule u muškoj konkurenciji puškom i nadmetanju miks parova, uz još dve osvojene medalje u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: Streljački savez Srbije

Najveći broj medalja kragujevački klub osvojio je u muškoj konkurenciji puškom. Milutin Stefanović je u odlučujućem meču za zlato poražen od Lazara Kovačevića sa 16:12, tako da se morao zadovoljiti srebrnom medaljom, dok je njegovom klupskom kolegi Marku Ivanoviću pripala bronza. Odlični rezultati Stefanovića i Ivanovića, kao i Stevana i Bogdana Jovanovića, koji su takmičenje okončali na petom, odnosno sedmom mestu, obezbedili su „Čika Mati“ prvo mesto u ekipnoj konkurenciji, ispred „Novog Sada 1790“ i ekipe „Dragan Jovanović Škepo“.

Drugu titulu kragujevačkom klubu na ovogodišnjem prvenstvu države doneli su Milutin Stefanović i Teodora Vukojević u takmičenju miks parova. Oni su u finalu bili uspešniji od Ive i Alekse Rakonjac iz ekipe „Pančevo 1813“, rezultatom 16:12.

Teodori je osvojeno zlato u miksu predstavljalo izvesnu utehu za iznenađujuće loš plasman u pojedinačnom nadmetanju puškom kod dama, gde nije uspela da odbrani titulu državne prvakinje osvojenu prošle godine u Nišu, s obzirom da je takmičenje okončala na više nego skromnoj trinaestoj poziciji.

Milutina i Teodoru, zajedno sa ostalim reprezentativcima Srbije, sada očekuju završne pripreme za nastup na Svetskom kupu, koji će se u periodu od 11. do 22. aprila održati u prestonici Perua Limi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!