KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora Vukojević peta na Svetskom kupu u Bakuu

Uzdanica kragujevačkog „Čika Mate“ i reprezentativka Srbije Teodora Vukojević zauzela je visoko peto mesto u nadmetanju malokalibarskom puškom iz trostava na Svetskom kupu u prestonici Azerbejdžana Bakuu. To je ujedno i najbolji plasman dvadesetogodišnje Kragujevčanke u pojedinačnim disciplinama u istoriji njenih nastupa na Svetskom kupu.

Foto: Streljački savez Srbije

Prošlogodišnja evropska i mediteranska prvakinja vazdušnom puškom je po prvi put u karijeri uspela da se domogne same završnice takmičenja malokalibarskim oružjem na jednom tako velikom međunarodnom takmičenju kao što je Svetski kup.

Posle prilično lošeg starta, koji ju je praktično izbacio iz konkurencije za neku od medalja, Teodora je kako je takmičenje odmicalo gađala sve bolje i bolje, tako da je na kraju dogurala do pete pozicije, čime je ponovila plasman iz kvalifikaciija. Zlatna medalja u ovoj disciplini pripala je britanskoj takmičarki Seonidi Mekintoš, Norvežanka Džanet Heg Dueštad prigrabila je srebro, dok je bronza otišla u ruke Lizi Miler iz Nemačke.

Mlada Kragujevčanka je, inače, nastupila u još dve discipline na ovom takmičenju. U pojedinačnom nadmetanju puškom bila je 83, dok je u nadmetanju mikseva, u tandemu sa Lazarom Kovačevićem, zauzela visoko 11. mesto.

Pored Teodore Vukojević, Srbiju su na ovogodišnjem Svetskom kupu predstavljala još dvojica Čika Matinih strelaca, iskusni Milutin Stefanović i njegov mlađi kolega Marko Ivanović. Stefanović je pojedinačno takmičenje puškom završio na 75, a u trostavu na 32. poziciji, dok je u nadmetanju mikseva, gde je nastupio u tandemu sa Andreom Arsović, zauzeo solidno 35. mesto.

Marko Ivanović je bio 34. u trostavu, dok je nastup u pojedinačnom nadmetanju puškom, gde je gađao van konkurencije, okončao na 85. poziciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!