Uspešno realizovan još jedan badminton kamp u Kragujevcu

Badminton klub Ravens KG je devetu godinu zaredom u hali „Jezero“ organizovao badminton kamp za devojčice do 15 godina starosti. U periodu od 4. do 9. avgusta, devojčice iz šest različitih država imale su priliku da se druže i usavršavaju svoje veštine u ovom sve popularnijem sportu među mlađom populacijom.

Foto: BK Ravens KG

Učesnicama kampa svoje znanje prenosila je Austrijanka Tina Ridl sa svojim stručnim timom, a pored treninga u hali „Jezero“, bio je organizovan i određeni prateći program, koji je za cilj imao podsticanje međusobne interekacije među polaznicama kampa.

– Ponovo smo uspeli da sve planirane aktivnosti sprovedemo u delo i da na najbolji način ugostimo sjajne badmintonke i njihove trenere iz šest evropskih zemalja. Tokom čitavog kampa svi smo disali kao jedan tim, a treninzi su odrađeni veoma intenzivno i kvalitetno. Takođe, na “meniju” su i ove godine bile brojne dodatne socijalne aktivnosti koje su oplemenile sadržaj čitavog kampa. Uz već tradicionalne zemlje učesnice, ove godine prvi put su u Kragujevcu radile i igračice sa Kipra koje su ostavile sjajan utisak. Imali smo čast i da ugostimo generalnog sekretara Badminton saveza Kipra, Nephie Economidou, koja je imala samo reči hvale za organizaciju i izrazila želju da Kipar i naredne godine učestvuje u radu ovog regionalnog projekta. – izjavio je zvanični sajt Badminton saveza Srbije prvi čovek BK Ravens KG Andreja Todorović.

Ovogodišnji kamp organizovan je u saradnji sa Evropskom badminton konfederacijom (BEC) i Badminton savezom Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog privrednog društva “Radnički” d.o.o. iz Kragujevca, Projekta “Zdravo leto u Kragujevcu”, kao i kompanija “TOMEX catering”, “KEPROM” i “STEFAN” iz Arilja.

Naredne godine na pomolu je mali jubilej, desetogodišnjica rada ovog kampa, za koji su organizatori najavili brojna iznenađenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *