Jovičić u zlatnom timu Srbije

U Novom Sadu je minulog vikenda održano Balkansko prvenstvo u badmintonu za igrače do 17 godina starosti. Naša reprezentacija, za koju je nastupao i član BK Ravens KG Aleksandar Jovičić, uspela je da odbrani titulu ekipnog šampiona Balkana, uz još četiri trofeja u pojedinačnoj konkurenciji.

Foto: Badminton savez Srbije

Naš tim je u grupnoj fazi bio uspešniji od Grčke (5:0) i Rumunije (4:1), da bi u polufinalu preskočio Tursku (3:2). U borbi za zlato, naša reprezentacija je još jednom savlala Rumune sa 4:0 i tako odbranila titulu ekipnog vladara Balkana.

Jovičić je zlatu u ekipnoj konkurenciji, pridodao i srebro osvojeno u miksu sa Ninom Bogdanović. Mladi Kragujevčanin su oprobao i u singlu, gde je eliminisan u četvrtfinalu.

Na ovom prvenstvu učestvovao je još jedan član kragujevačkog kluba Ivan Jovanović, koji je dogurao do četvrtfinala u muškom dublu i miksu.

Foto: BK Ravens KG

Aleksandra Jovičića nakon Balkanskog prvenstva očekuje učešće na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina starosti, koje će se od 30. avgusta do 3. septembra održati u poljskom gradu Gnjezno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *