KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora potvrdila primat

Nakon dominacije na Kupu Streljačkog saveza Srbije prošlog vikenda, strelci kragujevačkog Čika Mate imali su sjajan nastup i na petom po redu „Vojvodina kupu“ u Novom Sadu. Teodora Vukojević je još jednom potvrdila svoj primat u konkurenciji seniorki i juniorki puškom, baš kao i Marko Ivanović u kategoriji juniora. Iskusnom olimpijcu Milutinu Stefanoviću pripalo je srebro u nadmetanju seniora, dok se njegov mlađi klupski kolega Stevan Jovanović morao zadovoljiti bronzom.

Foto: SSS

Vukojevićeva je svoj trijumf u konkurenciji seniorki puškom najavila sjajnim rezultatom u kvalifikacijama – 632,1, kojim je nadmašila aktuelni državni rekord u vlasništvu Andree Arsović i osigurala prvo mesto u kategoriji juniorki. U finalu je mlada uzdanica Čika Mate vodila žestoku bitku za zlato sa Anjom Popović iz beogradskog Partizana, u kojoj je bila uspešnija za svega 0,3 kruga. Njen pobednički rezultat iznosio je 251,1, dok je drugoplasirana Popovićeva pogodila 250,8 krugova.

Velika borba vođena je i u muškom finalu. Na kraju je iz nje kao pobednik izašao Milenko Sebić iz ekipe Novi Sad 1790 sa 251,5 pogođenih krugova. Iza osvajača olimpijske bronze iz Tokija našao se iskusni Milutin Stefanović sa 249,8 pogođenih krugova, dok je treće mesto pripalo njegovom klupskom kolegi iz kragujevačkog Čika Mate Stevanu Jovanoviću (228,3).

Na ovogodišnjem „Vojvodina kupu“ nastupilo je preko sto strelaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Bugarske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!