KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Teodora i Marko odbranili titule u juniorskoj konkurenciji

Mlade uzdanice kragujevačkog Čika Mate, Teodora Vukojević i Marko Ivanović, uspešno su odbranili šampionska zvanja u juniorskoj konkurenciji puškom na nedavno završenom državnom juniorskom prvenstvu u Smederevu. Pored uspešnog nastupa u pojedinačnoj konkurenciji, njih dvoje su uspeli da se okite zlatnom medaljom i u takmičenju miks parova, dok je Čika Mati pripalo najviše ekipno priznanje u muškoj konkrenciji puškom.

Foto: Streljački savez Srbije

Teodora je odličnim rezultatom u kvalifikacijama od 633,0 pogođenih krugova popravila svoj vlastiti državni rekord star dve godine, da bi potom u finalu posle velike borbe uspela da nadmaši Ljiljanu Cvetković iz Niša 1881 za svega jedan deseti deo kruga. Njen pobednički rezultat iznosio je 250,4, dok je drugoplasirana Cvetkovićeva zabeležila 250,3 krugova. Treće mesto u ovoj disciplini pripalo je članici Jedinstva iz Stare Pazove Aleksandri Havran sa 228,4 pogođenih krugova.

Marko Ivanović je fantastično gađao u konkurenciji juniora, a njegov pobednički rezultat od 250,0 je za 0,2 kruga uspešniji od dosadašnjeg državnog rekorda finala, koji je postavio Aleksa Mitrović 2020. godine. Drugoplasirani Dušan Stojadinović iz Novog Sada 1790 je „upucao“ 245,6 krugova, dok je treće mesto zauzeo Aleksa Rakonjac iz Pančeva 1813 sa 224,9 krugova.

Marko i Teodora su bez većih problema opravdali epitet glavnih favorita u takmičenju miks parova puškom. Bili su najprecizniji u obe faze kvalifikacija, a u meču za zlato nadmašili su Ivu i Aleksu Rakonjca iz Pančeva 1813 sa ubedljivih 16:6.

Kragujevačkom Čika Mati je pripalo i ekipno zlato u muškoj konkurenciji puškom, dok je u ekipnom plasmanu juniorki zauzeo treće mesto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!