Stefanović srebrom započeo turnir u Minhenu

Srpski olimpijac i član kragujevačkog „Čika Mate“ Milutin Stefanović uspešno je započeo učešće na prestižnom streljačkom mintingu vazdušnim oružjem u Minhenu. Stefanović je u disciplini vazdušna puška prigrabio srebrnu medalju, a da je bio nešto preciziniji u poslednjoj seriji oko njegovog vrata zasijalo bi zlato.

Foto: SSS

Naime, sjajni Kragujevčanin bio je vođstvu sve do poslednje dijabole, kada ga je smenio Ukrajinac Sergej Kuliš, koji je na kraju trijumfovao sa 0,3 kruga prednosti. Treće mesto pripalo je Martonu Klenceru iz Mađarske.

Inače, bio je ovo prvi dan seniorskih nadmetanja u Minhenu. Prethodno su održana takmičenja u juniorskoj konkurenciji, gde su Srbiju predstavljali Marko Ivanović i Teodora Vukojević, takođe članovi kragujevačkog „Čika Mate“.

Teodora je oba svoja nastupa u konkurenciji juniorki puškom okončala na šestoj poziciji, što je s obzirom na kvalitet učesnika rezultat vredan pažnje. Ivanović je u nadmetanju juniora puškom prvog dana zauzeo 45, a drugog 36. poziciju.

Turnir se nastavlja danas nadmetanjima u pojedinačnoj konkurenciji seniora, a završava se sutra, kada će na vatrenu liniju izaći miksevi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *