KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Još jedan trofej u „Čika Matinoj“ vitrini

U beogradskom restoranu „Petica“ održana je mala svečanost na kojoj Streljački savez Srbije dodelio priznanja najboljim strelcima i klubovima u minuloj 2019. godini. Treću godinu zaredom epitet najboljeg kluba u Srbiji poneo je kragujevački „Čika Mata“, dok su Marko Ivanović i Teodora Vukojević osvojili laskava priznanja za najuspešnijeg juniora i juniorku puškom.

Foto: Streljački savez Srbije

„Čika Mata“ je i u protekloj godini osvojio sve što se može osvojiti na domaćoj sceni. Njegovi strelci su u proteklih dvanaest meseci beležili zapažene rezultate na maltene svim većim takmičenjima u zemlji, pa i ne čudi što je u konačnom vrednovanju klubova „Čika Mata“ ponovo nadvisio konkurenciju.

– Četvrti put u poslednjih šest godina „Čika Mata“ je proglašen za najbolji klub u Srbiji. Ovoga puta su uspesi naših mladih strelaca, pre svega juniora i juniorki koji su nizali odlične rezultate, bili presudni da dobijemo ovo laskavo priznanje. Pred nama su veliki izazovi u 2020. godini, ali se sa punim pravom nadamo novim uspesima – poručio je prvi čovek „Čika Mate“ Milan Armuš.

I zaista, 2019. godina lansirala je na veliku scenu mlade kragujevačke strelce Teodoru Vukojević i Marka Ivanovića, koji su zasluženo proglašeni za najbolju juniorku, odnosno juniora u disciplini vazdušna puška. S obzirom na njihovu mladost i ogroman potencijal koji su iskazali na brojnim domaćim i inostranim takmičenjima, za očekivati je da će u godinama koje slede njihove zvezde tek zasijati punim sjajem.

Ovom svečanošću Streljački savez Srbije je zvanično stavio tačku na 2019. godinu. U ovoj 2020. godini srpske strelce očekuju veliki takmičarski izazovi, a najveći je svakako učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, gde će Srbiju između ostalih reprezentovati i Milutin Stefanović, još jedan strelac iz redova „Čika Mate“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *