KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ognjen nastavlja da niže titule: Posle Nju Delhija, pokorena i Kalkuta

Započeo je mladi kragujevački teniser Ognjen Milić novu 2024. godine osvajanjem prestižnog ITF J200 turnira u Nju Delhiju, a sada je ovaj uspeh uspeo da ponovi na ništa slabijem turniru u Kalkuti, gde je takođe pobrao lovorike i nastavio vrtoglavi uspon na svetskoj juniorskoj rang listi.

Prva „žrtva“ mladog srpskog teniskog asa bio je Indijac Part Deoruhakar, koji je glatko počišćen sa 6:0, 6:0, a ništa se bolje nije proveo ni naredni Ognjenov rival, Rus Marat Salbijev, koji je poražen sa 6:2, 6:2. U četvrtfinalu je Ognjen eliminisao Kazahstanca Iljaša Maratuljija (6:1, 6:0), a u polufinalu Indijca Čahira Varika, koji je predao meč već nakon prva dva gema.

U finalu Ognjena je čekao novi okršaj sa Nikitom Bilozercevim iz Ukrajine, koga je prethodno porazio u finalu turnira u Nju Delhiju. Ognjen je i ovoga puta bio uspešniji od Ukrajinca i slavio je sa 2:1 u setovima (6:3, 6:7 (4), 6:4), prigrlivši tako svoju drugu uzastopnu ITF J200 titulu u novoj 2024. godini.

Šesnaestogodišnji Kragujevčanin je osvajanjem titule u Kalkuti dopisao nove ITF poene i učvrstio se među 100 vodećih tenisera na svetskoj juniorskoj rang listi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!