KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

OK Maxvolley iznedrio prvu reprezentativku: Anja Grbušić na spisku pionirske selekcije Srbije

Odbojkaški klub Maxvolley iz Kragujevca postoji tek nešto više od tri godine, a već je počeo da „štancuje“ reprezentativke. Prva u nizu je Anja Grbušić, talentovana srednja blokerka, koja je pre par dana dobila poziv za februarsko okupljanje pionirske selekcije Srbije.

Anja ima 14 godina, a odbojkom se aktivno bavi već skoro tri godine. Sa svojih 186 cm visine jedna je od najviših igračica svog uzrasta u čitavom regionu. Njen potencijal među prvima je učio Predrag Srećković, poznati kragujevački stručnjak, pod čijom su trenerskom palicom stasavala neka od najpoznatijih odbojkaških imena iz šumadijske prestonice.

Poziv u pionirsku selekciju Srbije je prema rečima osnivača i prvog čoveka OK Maxvolley Marka Maksimovića logičan sled okolnosti i potvrda Anjinog nespornog talenta, ali i najbolja moguća reklama za sam klub, koji u ovom trenutku okuplja oko 200 devojčica.

– Od samog početka se video Anjin pre svega ogroman fizički potencijal, ali i savršene motoričke sposobnosti. Zbog toga je već na startu uvrštena u grupu najperspektivnije dece, sa kojom se krenulo u nešto ozbiljniji rad. Efekti tog rada vidljivi su eto sada, dve godine kasnije. Njen u poziv u reprezentaciju predstavlja svakako veliku satisfakciju za klub i dokaz je da smo na pravom putu, odnosno da ovakav rad u manjim grupama uz pažljivo selektiranje dece na kraju daje pravi rezultat – sa ponosom konstatuje Maksimović, koji nema ni najmanju sumnju da li će Anja opravdati reprezentativni poziv:

– Anja je uz vredan rad i trud koji je pokazivala od svog dolaska u klub doživela san svakog sportiste, a to je da zaigra u dresu svoje reprezentacije. Očekujem da će u najboljem mogućem svetlu prezentovati svoje umeće i da će naš klub i grad Kragujevac učiniti ponosnim, kao i da će steći dodatno iskustvo u radu sa najtalentovanijom decom svog uzrasta.

Maksimović savetuje roditelje da svoju decu još od malih nogu usmeravaju ka sportu u cilju pravilnog fizičkog, ali i mentalnog razvoja.

– Sport, a naročito odbojka, povoljno utiče na fizički, motorički, ali i mentalni razvoj dece. Ovim putem bih pozvao sve zainteresovane devojčice i dečake da se priključe našoj sve brojnijoj odbojkaškoj porodici, kako bi se upoznali sa svim blagodetima ovog divnog sporta – dodaje prvi čovek OK Maxvolley.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!