KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sve spremno za jubilarno peto izdanje Svetosavskog turnira u rukometu

Rukometni klub Radnički i ovog januara organizuje tradicionalni Svetosavski turnir za mlade rukometne nade. Ovogodišnje, peto po redu izdanje turnira, zakazano za nedelju, 21. januar, okupiće preko 300 mališana iz 12 klubova, koji će se nadmetati u standardnom i mini rukometu.

Foto: SPD Radnički

Za takmičenje u mini rukometu, koje će se baš kao i prethodne godine održati u sali Druge kragujevačke gimnazije, prijavilo se ukupno dvanaest ekipa, šest u konkurenciji dečaka i isto toliko u konkurenciji devojčica.

Sa druge strane, na turniru u standardnom rukometu za nešto starije uzrasne kategorije (2009. i 2010. godište), čije će poprište biti hala „Jezero“, nastupiće četiri ekipe u ženskoj i isto toliko u muškoj konkurenciji, među kojima i izabrana selekcija dečaka 2010. godišta sa teritorije Rukometnog saveza Centralne Srbije.

Kako ističe koordinatorka za sport i rukomet pri SPD Radnički Marija Lojpur, Svetosavski turnir je samo jedna u nizu manifestacija koja ima za cilj promociju rukometa, zdrave konkurencije i sportskog načina života među mališanima svih uzrasta.

Rukometni klub Radnički veliku pažnju poklanja svojoj školi rukometa i pravilnom fizičkom i socijalnom razvoju njegovih najmlađih članova kroz niz različitih aktivnosti i manifestacija. Ovaj turnir je prilika da se kod dece razvije empatija i osećaj za fer plej, ali i da se sklope neka nova prijateljstva, a sve to kroz igru i zdravo sportsko nadmetanje. Zbog toga se jako radujemo ovom turniru i kao organizatori učinićemo sve što je u našoj moći da on opravda stečenu reputaciju – ponosno ističe Lojpur.

Takmičarski program u obe discipline počinje u 9 časova, dok je ceremonija svečanog otvaranja turnira zakazana za 14 časova. Zatvaranje turnira i dodela nagrada biće upriličena od 18 časova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!