Prodanović prva zimska akvizicija Kragujevčana

Rukometni klub Radnički angažovao je prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Radi se o 32-godišnjem srednjem beku Milošu Prodanoviću, od koga se očekuje da svojim iskustvom pruži značajan doprinos kragujevačkom klubu u realizaciji superligaških ambicija.

Foto: SPD RK Radnički

Prodanović je tokom svoje profesionalne karijere u dva navrata nastupao za kragujevački Radnički, a igrao je i za šabačku Metaloplastiku sa kojom je dospeo do finala Čelendž kupa, zatim Crvenu zvezdu sa kojom je osvojio Kup Srbije, Batman i Bursu Nilufer iz Turske, dok je poslednji angažman imao u Vogošću PH, članu Premijer lige Bosne i Hercegovine.

– Jako mi je drago što se nakon tri godine vraćam u svoj rodni grad, a još više što je celokupna situacija u klubu i u kragujevačkom rukometu daleko bolja nego kada sam otišao. Radnički se bori za ulazak u Super ligu, klub je stabilan, imamo odličan tim, a činjenica koja me najviše raduje je što se ulaže u mlađe katagorije, što godinama unazad nije rađeno. Smatram da je to presudni faktor ako želimo dobro rukometu u našem gradu. Zbog svega toga mislim da sam napravio odličan izbor povratkom u Kragujevac i da Radnički zaslužuje da se nađe u Super ligi – poručio je Miloš Prodanović na svom zvaničnom predstavljanju.

Čelnici kragujevačkog kluba smatraju da će dolazak Prodanovića biti jako značajan za ostvarenje superligaških ciljeva ove sezone.

– Miloš Prodanović je veliko osveženje i pojačanje za naš tim. Smatram da će svojim znanjem, iskustvom i autoritetom biti podstrek mladim igračima u ispunjenju zacrtanog cilja, kao i da će pružiti značajan doprinos u organizaciji igre – istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Prodanović se obavezao na saradnju do juna 2021. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *