Superligaški test za Kragujevčanke

U okviru priprema za nastavak sezone u Super B ligi Srbije za žene, rukometašice Radničkog su ovog vikenda učestvovale na “Svetosavskom turniru” u Novom Sadu, gde su imale priliku da odmere snage sa superligaškim ekipama – Vojvodinom, Vrbasom i Medicinarom iz Šapca.

Kragujevčanke su na startu turnira savladale domaćina, ekipu novosadske Vojvodine (17:15), da bi potom u finalu ukrstile koplja sa nekadašnjim prvakom države, šabačkim Medicinarom. Iako oslabljene neigranjem povređene Mileve Knežević, kragujevačke rukometašice su pružile jak otpor Šapčankama i poklekle su tek u finišu susreta (23:27).

Generalni utisak je da se Radnički predstavio novosadskoj publici u odličnom svetlu i da je predstavljao „tvrd orah“ za sve superligaše.

Mogu reći da sam zadovoljan pruženim igrama, pogotovo u ovoj fazi priprema kada su devojkama još uvek “teške” noge. Igrali smo protiv eminentnih superligaških ekipa, koje su u završnoj fazi priprema. Finale smo odigrali bez lakše povređene Mileve Knežević jer nismo hteli ništa da rizikujemo. Raduje povratak Natalije Mikić koja će, kada se priključi naša najiskusnija igračica Jasmina Kolak, predstavljati jedan od stubova odbrane i dati novu dimenziju u napadu. Čestitao bih svim igračicama na odličnoj igri i frenetičnoj borbenosti do samog kraja – zadovoljan je izdanjem svoje ekipe na ovom turniru trener Radničkog Rodoljub Kurandić.

LASKAVO PRIZNANJE: Amina Hasanović

Napomenimo i to da je Amina Hasanović proglašena za najboljeg golmana turnira.

Foto: SPD RK Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *