KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odbojkaši Radničkog protiv starog znanca na startu CEV kupa

Švajcarski vicešampion, Lindaren Volej Amrisvil, biće rival odbojkašima Radničkog u uvodnoj rundi ovogodišnjeg CEV kupa. Radi se o ekipi sa kojom su Kragujevčani već imali priliku da se susretnu na međunarodnoj sceni u sezoni 2007/08, kada su na prilično lak i ubedljiv način eliminisali švajcarski tim na samom startu CEV kupa.

Lindaren je jedan od najboljih švajcarskih timova u poslednjih petnaestak godina, koji u svojim klupskim vitrinima ima šest titula državnog prvaka, kao i sedam trofeja namenjenih osvajaču nacionalnog kupa. Da se radi o jednoj kvalitetnoj ekipi koja se nikako ne sme potceniti, možda najbolje govori podatak da je predstojeći rival Kragujevčana u prošlogodišnjem izdanju CEV kupa eliminisao aktuelnog prvaka Srbije, beogradski Partizan.

Inače, ove dve ekipe već su imale prilike da odmere snage u CEV kupu, i to u sezoni 2007/08, u kojoj je kragujevački tim dogurao do četvrtfinala ovog evropskog takmičenja. Radnički je tada u oba meča „preslišao“ švajcarskog predstavnika; u Amrisvilu je bilo 3:1, a u Kragujevcu maksimalnih 3:0 za Šumadince.

Radnički će biti domaćin u prvoj utakmici, koja bi trebala da bude odigrana između 24. i 26. oktobra, dok je revanš u Amrisvilu na programu sedam dana kasnije.

Šumadinci su trenutno u procesu formiranja ekipe za predstojeću sezonu, u kojoj ih očekuju izazovi na tri fronta. Ekipu su za sada pojačali iskusni dizač Ivan Kostić i libero Dušan Jović, a uveliko se radi na dovođenju novog korektora i još jednog primača.

Foto: Darko Čojić (SPD Radnički)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!