KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Dušan Jović novi libero Kragujevčana

Naziru se polako prve konture ekipe Radničkog u narednoj sezoni, u koju nekadašnji dvostruki prvak države ulazi sa željom da prekine višegodišnju trofejnu apstinenciju. Nakon što su angažovanjem iskusnog Ivana Kostića rešili pitanje organizatora igre, Kragujevčani su se fokusirali na dovođenje novog libera, s obzirom da su odlaskom Janka Pantovića i Lazara Staševića ostali praktično bez bilo kakve raspoložive opcije na ovoj poziciji. Izbor je pao na Dušana Jovića (25), davnašnju želju Šumadinaca, sa kojim je ugovorena saradnja do kraja predstojeće sezone.

Jović je odbojkaški stasao u ekipi Niša za koju je nastupao sve do prošle sezone, kada je prešao u Crvenu zvezdu. Da se radi o jednom od boljih igrača na poziciji libera u domaćem šampionatu, dokaz je i to što se Jović u nekoliko navrata nalazio na širem spisku seniorske reprezentacije Srbije za vreme selektorskog mandata Slobodana Kovača.

Inače, 25-godišnji Nišlija je i ranije bio na meti Kragujevčana, ali se tada kockice nisu složile.

Prvi kontakt između Radničkog i mene uspostavljen je još pre dve godine. S obzirom da sam u tom trenutku imao važeći ugovor sa ekipom Niša, nije došlo do realizacije transfera. Po okončanju minule sezone ljudi iz Radničkog su me ponovo kontaktirali i ponudili mi saradnju, što sam ja sa velikim zadovoljstvom prihvatio – otkriva Jović.

Odlični uslovi za rad, mlad i perspektivan stručni štab, kao i visoke ambicije Šumadinaca u idućoj sezoni podstakli su Jovića da na ponudu čelnika Radničkog da potvrdan odgovor.

Ono što me je motivisalo da dođem u Kragujevac jesu pre svega visoke ambicije kluba u predstojećoj sezoni, kao i sam sastav ekipe, gde je nekoliko igrača koje jako dobro poznajem. Takođe, smatram da je Radnički dosta dobro organizovan i stabilan klub sa upravom koja zna šta želi i sa izuzetno posvećenim stručnim štabom koji je u stanju da izvuče maksimum iz svakog igrača. Iskreno, jedva čekam okupljanje ekipe i početak priprema za novu sezonu – ne krije Jović zadovoljstvo dolaskom u prestonicu Šumadije.

Početak nove sezone još uvek je daleko, ali novi libero Radničkog veruje da će njegov tim uspešno odgovoriti projektovanim ambicijama i da neće izneveriti očekivanja svojih vernih pristalica.

Sezone je duga, tako da treba ići postepeno, korak po korak. U svakom slučaju, nadam se jednoj rezultatski prilično uspešnoj sezoni u kojoj ćemo uspeti da ostvarimo zacrtane ciljeve i ispunimo očekivanja naših navijača – optimista je Jović.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!