Kragujevčanin Veljko Maksimović prvak Balkana u triatlonu

U organizaciji Kluba ekstremnih sportova Kragujevac, na Šumaričkom jezeru održano je prvenstvo Srbije i Balkana u triatlonu, uz učešće preko 100 triatlonaca iz Srbije, Rumunije i Hrvatske. Kragujevčanin Veljko Maksimović trijumfovao je u apsolutnoj kategoriji i okitio se zvanjem novog šampiona Balkana.

Foto: KES Kragujevac

Maksimović je zauzeo prvo mesto ispred hrvatskih takmičara, Vinka Vebca i Borne Katić. Kragujevački triatlonac je pre dve godine trijumfovao na Balkanskom prvenstvu u duatlonu, a ove godine je to učinio i u triatlonu.

I ostali takmičari KES Kragujevac bili su veoma uspešni na domaćem terenu. Kadetkinja Iva Pavlović i pionirka Maša Marković osvojile su prva mesta u svojim uzrasnim kategorijama, a medaljom, i to bronzanog sjaja, okitio se i Dušan Pavlović u trci juniora, dok je njegov klupski kolega Lazar Antić završio na četvrtoj poziciji.

Ovoj vesti dodajmo i informaciju da je vodeći srpski triatlonac Strahinja Trakić drugu godinu zaredom trijumfovao na trci u Tirani i tako nastavio nisku sjajnih rezultata od početka sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *