KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Trakić odbranio domaći teren

Klub ekstremnih sportova Kragujevac bio je organizator državnog prvenstva u kros triatlonu, koje je prošlog vikenda održano na Šumaričkom jezeru. Član KES Kragujevac Strahinja Trakić opravao je epitet glavnog favorita u apsolutnoj konkurenciji kod muškaraca, dok je kod dama najbrža bila mlada Lana Gavrilović, članica Triatlon kluba Sava iz Sremske Mitrovice.

Trakić je trku koja se sastojala 500 metara plivanja, 8 kilometara vožnje bicikle i 3 kilometara trčanja okončao za 44 minuta i 53 sekundi. Drugoplasirani Nikola Medan (11Tri) kroz cilj je prošao nepunih pet minuta kasnije (49:53), dok je treće mesto pripalo 44-godišnjem Novosađaninu Đerđu Berši (TK Dinamik) sa vremenom 52:41.

U odsustvu višestruke državne šampionke Ive Pavlović, Lana Gavrilović nije imala dostojnu protivnicu u konkurenciji dama. Mlada Mitrovčanka jedina je takmičarka koja je uspela da kroz cilj prođe za manje od sat vremena (50:46), ostavivši daleko iza sebe svoje prve pratilje, Ivu Đukić iz Sportikusa (01:03:37) i Agotu Ferenc iz novosadskog Dinamika (01:16:27).

Pored glavne trke, održana su i takmičenja u konkurenciji kadeta i pionira. U trci kadeta najviše uspeha imali su članovi novosadskog Dinamika, Čongor Borša i Elvira Tarjan, Stefanija Vujasinović iz Spartakusa je bila najuspešnija u konkurenciji pionirki, dok je kod pionira prvo mesto pripalo domaćem takmičaru Petru Pavloviću iz KES Kragujevac.

Prvi čovek KES Kragujevac, ujedno i glavni operativac ovog takmičenja, Marko Pavlović ističe da je jako zadovoljan odzivom takmičara, koji su uprkos teškim vremenskim uslovima uspeli da na najbolji način odgovore zahtevima takmičenja.

– Takmičarima je bilo jako teško da odrade trku na vrhunskom nivou, s obzirom na krajnje nepovoljne vremenske uslove i temperaturu od skoro 40 stepeni. Zadovoljni smo što je ovogodišnja trka prošla bez bilo kakvih problema, posebno kada se radi o povredama takmičara, izuzev peha koji je zadesio našu mladu takmičarku i aktuelnu prvakinju Srbije i Balkana Mašu Marković, koja se povredila dan uoči početka takmičenja. Mislim da možemo biti zadovoljni organizacijom ovogodišnjeg takmičenja, kao i formom naših takmičara, koje kroz par nedelja očekuju učešća na Svetskom i Balkanskom prvenstvu – referisao je Pavlović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!