KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sjajan vikend za kragujevačke triatlonce! Trakić srušio još jedan državni rekord, blistala i mlađa garda

Kakav vikend za kragujevačke triatlonce! Strahinja Trakić je na Evropskom prvenstvu u dugoj distanci zauzeo visoko deveto mesto, uz novi nacionalni rekord u ovoj disciplini, a uspesi nisu mimoišli ni mlađu generaciju kragujevačkih triatlonca.

Strahinja Trakić nastavlja da niže međunarodne uspehe i ruši nacionalne rekorde. Nakon osvojenog drugog mesta na Ironmen trci u Poljskoj i izborene vize za planetarni šampionat u ovoj disciplini, „gvozdeni“ Kragujevčanin je proteklog vikenda imao odličan nastup na Evropskom prvenstvu u dugoj distanci, čiji je domaćinin bio Amsterdam.

Trakić je ovu vrlo zahtevnu trku, koja se sastojala od 3,8 km plivanja, 180 km vožnje bicikla i 42,2 km trčanja, završio kao devetoplasirani, uz novi nacionalni rekord koji sada iznosi 8 časova, 9 minuta i 20 sekundi. Kako sam Trakić navodi na svom Fejsbuk profilu, sam početak trke bio je prilično dobar, ali je negde na petnaestom kilometru osetio bol u kuku, koji ga je primorao da uspori tempo. Na kraju je ipak uspeo da završi trku među prvih deset takmičara, što svakako predstavlja veliki podstrek za njegove buduće nastupe u ovoj disciplini.

Zvanjem kontinentalnog šampiona u ovoj disciplini okitio se Holanđanin Meno Kulhas, čije je pobedničko vreme iznosilo 7 sati, 36 minuta i isto toliko sekundi. Drugi je kroz cilj prošao Britanac Kjiran Lindars (07:48:30), dok je treće mesto pripalo još jednom Holanđaninu Milanu Bronsi (07:49:49).

Osim Trakića izuzetno uspešan takmičarski vikend imala je i mlađa garda kragujevačkih triatlonaca na čelu sa Petrom Pavlovićem, koji je na tradicionalnom Zagrebačkom triatlonu zauzeo prvo mesto u akvatlonu za uzrast dečaka do 11 godina starosti.

Petar nije bio jedini kragujevački triatlonac koji se okitio medaljom na ovom takmičenju. Maša Marković je u disciplini super sprint za devojčice uzrasta od 13 do 15 godina zauzela visoko treće mesto. Ovaj uspeh Maša je ponovila i dan kasnije na državnom prvenstvu u istoj disciplini u Novom Sadu, ali u konkurenciji seniorki, čime je kompletirala ovaj izuzetno berićetan takmičarski vikend kragujevačkih triatlonaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!