Aca Jovičić u srebrnom timu Srbije

Srpska badminton reprezentacija osvojila je srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Poljskoj. U timu Srbije na ovom prvenstvu bio je i Kragujevčanin Aleksandar Jovičić, član BK Ravens KG.

Foto: Badminton savez Srbije

Srbija je vrlo lako prošla grupnu fazu takmičenja, u kojoj je za rivale imala selekcije Finske, Italije i Irske. U četvrtfinalu naša selekcija je posle velike borbe savladala trećeg nosioca, reprezentaciju Engleske, sa 3:1, da bi u polufinalu identičnim rezultatom „pala“ i Ukrajina.

Usledilo je finale protiv prvog favorita prvenstva, selekcije Danske, koja je, kako se ispostavilo, bila isuviše „tvrd orah“ za naš tim. Danci su slavili sa 3:1 i uzeli zlato, dok je našoj reprezentaciji pripalo srebro, što predstavlja ogroman uspeh za srpski badminton.

Alekandar Jovičić zabeležio je samo jedan nastup na ovom turniru i to u finalu, u kome je ubedljivo poražen od danskog predstavnika.

Jovičić se oprobao i u pojedinačnoj konkurenciji, ali je eliminisan već prvog dana u obe konkurencije. U singlu ga je zaustavio Slovenac Nik Zupančić, a u mešovitom dublu, u kome je nastupio zajedno sa Ninom Bogdanović, tandem iz Francuske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *