KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Gavrančići“ medaljama zaokružili uspešnu 2020. godinu

Juniorskim prvenstvom Srbije, koje je održano minulog vikenda u Beogradu, spuštena je zavesa na badminton takmičenja u ovoj 2020. godini. Članovi Badminton kluba Ravens KG su ovu takmičarsku godinu zaokružili kako dolikuje i sa ovog prvenstva su se vratili sa bogatim „ulovom“ medalja.

Foto: Ravens KG

Na ovom takmičenju BK Ravens KG predstavljalo je troje takmičara, a najviše uspeha imao je Aleksandar Jovičić, koji se okitio sa tri bronzane medalje u konkurenciji dečaka do 19 godina. Jovičić je dve bronze osvojio u dublu, a jednu u singl konkurenciji.

Lana Dramićanin, koja je nastupila u konkurenciji takmičarki do 15 godina starosti, postigla je veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje u ženskom dublu, gde je nastupila u tandemu sa Katarinom Rakić iz Petrovca na Mlavi.

Konačno, treći predstavnik Ravensa KG na ovom takmičenju Igor Jovanović, zajedno sa klupskim kolegom Aleksandrom Jovičićem osvojio je bronzanu medalju u muškom dublu za igrače do 19 godina starosti.

Delegaciju „gavrančića“ je kao i obično predvodio trener i predsednik Upravnog odbora kluba Andreja Todorović, koji je izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima svojih takmičara, posebno ako se uzme u obzir da su bili prinuđeni da nastupe u starijim uzrasnim kategorijama.

– Zadovoljni smo igrom svih naših igrača, mada su nas malo i povrede omele u nastojanju da pružimo još više na terenu. Takođe, treba napomenuti da su naši dečaci odlukom Badminton saveza Srbije morali da nastupe u U-19 kategoriji, s obzirom da ove godine nije organizovano takmičenje za uzrast igrača do 17 godina, kojoj oni pripadaju. U svakom slučaju, ovo će biti još jedno veliko iskustvo za dalji napredak naših igrača u budućnosti – ocenio je učinak svojih takmičara na ovom turniru Todorović.

Uprkos pandemiji koronavirusa, koja je u mnogome poremetila predviđeni kalendar takmičenja, za „gavrančiće“ je ovo bila još jedna jako uspešna godina, ovenčana brojnim medaljama. U kragujevačkom klubu se nadaju da će naredna 2021. godina biti još berićetnija i da će njihovi takmičari nastaviti dostojno da reprezentuju svoj grad u ovom sportu, koji iz godine u godinu stiče sve veću popularnost, naročito među mlađim naraštajima.

– Predstoji nam analiza sjajnih rezultata u ovoj veoma specifičnoj godini, a zatim i kraći odmor tokom praznika, posle koga se vraćamo na teren sa željom da u 2021. godini svi budemo zdravi i u mogućnosti da još više treniramo i učestvujemo na što većem broju turnira – dodao je prvi čovek Ravensa KG.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *