KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Istorijski uspeh „gavrančića“ u međunarodnim okvirima

Članovi Badminton kluba Ravens KG Aleksandar Jovičić, Igor Jovanović i Relja Milić nastupili su na tradicionalnom međunarodnom turniru „SERBIAN U17 & YOUTH INTERNATIONAL – NOVI SAD 2020“, gde su ostvarili izuzetne rezultate.

Najveći uspeh predstavlja zlatna medalja u muškom dublu za igrače do 17 godina koju su osvojili Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović, što je ujedno i najznačajniji rezultat takmičara Badminton kluba Ravens KG u međunarodnim okvirima.

Njih dvojica su u polufinalu bili bolji od rumunskog para Dino i Luka-Stefan Pandela sa maksimalnih 2:0 (21:11, 21:16), dok su u meču za zlato bili uspešniji od prvih nosioca turnira, Slovenaca Anela Hac Giorkosa i Marka Koroša, takođe sa 2:0 (21:17, 21:15).

ZASIJALI ZLATNIM SJAJEM: Aleksandar Jovičić i Igor Jovanović

Inače, Aleksandar i Igor već duže vreme nastupaju zajedno i ovo im je još jedna u nizu medalja koje su osvojili na prestižnim takmičenjima, ali svakako najznačnija, koja im donosi i određeni pomak na evropskoj rang-listi igrača do 17 godina.

Pored titule u dublu, Aleksandar Jovičić je na ovom turniru osvojio još dve medalje. U tandemu sa Sonjom Perić iz Badminton kluba Beograd osvojio je srebro u konkurenciji mešovitih parova, dok mu je u muškom singlu pripala bronza, nakon tesnog poraza u polufinalu od Marka Koroša iz Slovenije (1:2).

Medalju sa ovog takmičenja poneo je i treći predstavnik Ravensa KG Relja Milić, koji je u muškom dublu za takmičare do 15 godina starosti, u tandemu sa Uglješom Mihajlovićem iz BK Clear, prigrabio bronzano odličje, što je ujedno i njegov najbolji rezultat u internacionalnim takmičenjima nakon Balkanijade.

– Za nas je ovo bilo najznačajnije takmičenje u ovoj godini, s obzirom da je pandemija virusa COVID-19 desetkovala broj takmičenja širom sveta. Momci su sjajno trenirali tokom čitave godine i jako smo srećni što su sav taj trud i rad na treninzima uspeli da pretoče u trofeje i medalje. Verujemo da je pred njima svetla budućnost i da imaju još puno toga da pokažu na internacionalnoj sceni.
Drago nam je turnir protekao u najboljim mogućem redu u ovim vanrednim uslovima pandemije i da su i drugi srpski igrači bili izuzetno uspešni, na čemu im čestitamo.
Takođe, čestitamo i ljudima iz Badminton saveza Srbije na uspešnoj organizaciji turnira i ujedno ih pozivamo da snažno podrže razvoj talentovanih badminton igrača iz Kragujevca, što na našu veliku žalost do sada nisu radili
– poručio je Andreja Todorović, predsednik Upravnog odbora i trener Badminton kluba Ravens KG.

Foto: BK Ravens KG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *