KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Uspešan start sezone za kragujevačke Rejvense

Minulog vikenda je u Nacionalnom badminton centru na Adi Ciganliji održan prvi zvanični turnir u kalendaru Badminton saveza Srbije za ovu godinu, pod nazivom „Beograd 2021“. Na turniru je nastupilo oko 60 takmičara iz osam klubova, koji su su bili svrstani četiri različite kategorije – A, B, C i D. Badminton klub Ravens KG imao je predstavnike u A i B kategorijama, a bilans od četiri osvojene medalje pokazuje da se nešto duža takmičarska pauza usled kovida-19 nije u većem obimu odrazila na formu popularnih „gavrančića“ i njihovu rešenost da nastave stazama uspeha.

Foto: Ravens KG

Najznačajniji rezultat napravio je Igor Jovanović, koji je u tandemu sa Marijom Samandžijom iz pančevačkog Dinama osvojio srebro u B kategoriji mešovitih parova, dok je njegovom znatno iskusnijem klupskom kolegi Andreji Todoroviću, koji je za partnerku imao Mariju Bulatović iz beogradskog Cleara, pripala medalja bronzanog sjaja.

Bronzanim medaljama okitili su se i Igor Jovanović i Luka Milić, koji su nastupili u B konkurenciji muških parova.

Aleksandar Jovičić, Luka Milić i Igor Jovanović oprobali su se i u A kategoriji muškog singla, gde u veoma jakoj konkurenciji nisu uspeli da se domognu neke od medalja, ali su zato stekli značajno iskustvo za naredna takmičenja.

Napomenimo još da su na pravdu na ovom turniru delile kragujevačke sudije Jovana Maksić i Voja Milić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *