Dvostruka uloga za Dušana Petrovića u novoj sezoni

Iskusni čuvar mreže Dušan Petrović (33) u predstojećoj sezoni imaće dvostruku ulogu u Rukometnom klubu Radnički. On će pored rada sa mladim golmanima istovremeno konkurisati i za mesto među stativama prvog tima.

Foto: SPD RK Radnički

Petrović je prethodne sezone stajao na golu Morave iz Velike Plane, ali je u isto vreme bio angažovan u radu sa golmanima u kragujevačkom klubu. S obzirom na značajne takmičarske ambicije Radničkog u nastupajućoj sezoni, doneta je odluka da iskusni čuvar mreže pojača konkurenciju među stativima.

Kragujevčani će tako imati impozatan trio golmana, koji pored Petrovića čine još i Ognjen Jovanović i povratnik Janko Gemaljević.

– Dušan je golman sa ogromnim superligaškim iskustvom i naš nekadašnji kapiten, neko na koga svi u klubu računamo na duže staze. Njegovim dolaskom imaćemo sigurno jedan od najboljih tria golmana – istakao je direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Iskusni golman, koji je pored Radničkog nastupao još i za Spartak-Vojput iz Subotice, Dinamo iz Pančeva i Moravu iz Velike Plane, izrazio je zadovoljstvo što će ponovo imati priliku da stoji na golu svog matičnog kluba.

– Izuzetno mi je drago što sam ponovo u Radničkom, ovoga puta u dvostrukoj ulozi – kao čuvar mreže i trener golmana svih selekcija kluba. Ne sumnjam da ćemo kroz baraž izboriti ulazak u Super ligu Srbije i tako vratiti Radnički i Kragujevac na rukometnu mapu Srbije. Smatram da je prelazni rok odlično odrađen. Posebno mi je drago što se i Janko Gemaljević vratio u klub, i što ćemo zajedno sa Ognjenom Jovanovićem činiti golmanski trio sledeće sezone. Ubeđen sam da će Radnički biti veliko iznenađenje u narednoj sezoni i da će „SBB hala Jezero“ biti tvrd orah za sve ekipe – poručio je Petrović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *