KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Bivši reprezentativac zadužio dres Radničkog

Rukometni klub Radnički ređa pojačanja kao na traci. Samo par dana uoči baraža za popunu Arkus lige protiv Hajduk Veljka iz Negotina, kragujevački klub angažovao je i šesto pojačanje u letnjem prelaznom roku. Radi se o iskusnom desnom beku Aleksandru Stanojeviću (36), nekadašnjem reprezentativcu, koji svakako predstavlja najzvučnije pojačanje Kragujevčana u ovom prelaznom roku.

Foto: SPD RK Radnički

Radi se o još jednom igraču koji može da se svrsta u kategoriju povratnika, s obzirom da je 2011. godine nosio dres kragujevačkog kluba. Karijeru je započeo u beogradskom Partizanu, a dalje ga je rukometni put vodio preko Nemačke, Francuske, Slovenije, Makedonije, Katra, Saudijske Arabije, sve do Mađarske i Turske. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je prvenstvo sveta 2005. godine, a upisao je i 47 nastupa za seniorsku selekciju Srbije.

Aleksandar Stanojević-Sarma je najzvučnije pojačanje u prelaznom roku. Kao bivši reprezentativac, sa bogatim internacionalnim iskustvom, on bi trebao da ekipi u presudnim trenucima donese sigurnost i pomogne mladim igračima u sticanju superligaškog iskustva. Poznajemo se više od 20 godina, igrali smo zajedno i ovo je najviše prijateljski dogovor da nam pomogne prvenstveno u baražu i doprinese stabilnosti igre u Super ligi. Činjenica je da postoji deficit igrača na poziciji desnog beka i uveren sam da će predstavljati ogromno pojačanje Radničkog, kako u igračkom, tako i u ljudskom smislu – pun je lepih reči na račun novog pojačanja direktor RK Radnički Stavro Rašković.

Stanojević poručuje da mu je drago što se nakon skoro pune decnije vratio u Kragujevac, gde se uvek lepo osećao.

Drago mi je što ću po drugi put u karijeri braniti boje Radničkog, gde sam već bio 2011. godine sa istom željom i ambicijom da pomognem u realizaciji zacrtanih ciljeva. Pregovori oko mog angažmana su započeli prošlog leta, ali su se sad sklopile kockice i našli smo zajednički jezik. Predočeni su mi planovi za budućnost koji mi u potpunosti odgovaraju, našao sam sebe u toj priči, a presudno je bilo višegodišnje prijateljstvo sa direktorom Raškovićem. Smatram da ću sa ovom mladom, talentovanom ekipom, uz uzajamnu pomoć, odgovoriti na sve izazove koji su stavljeni pred nas – izjavio je iskusni rukometaš. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *