KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Članovi Tekvondo kluba Broj 1 potvrdili klasu na turniru u Nišu

Uprkos brojnim problemima, vezanim pre svega za nedostatak termina za treniranje, takmičari Tekvondo kluba Broj 1 nastavljaju da nižu medalje na brojnim domaćim takmičenjima. Proteklog vikenda su članovi kragujevačkog kluba nastupili na šestom po redu međunarodnom turniru „Asteriks Open“ u Nišu, gde su u konkurenciji 1630 takmičara iz 16 zemalja osvojili 30 medalja, kao i pehar za drugo mesto u ekipnoj konkurenciji.

Od ukupno trideset osvojenih medalja, čak devet je bio zlatnog sjaja, uz osam srebrnih i trinaest bronzanih odličja. Ostvareni rezultati kragujevačkih tekvondista dodatno dobijaju na težini ako se uzme u obzir broj učesnika turnira, kao i jačina konkurencije, pa se slobodno može reći da je ovo takmičenje bilo u rangu Balkanskog ili čak Evropskog prvenstva.

– Naši takmičari od početka godine prave rezultate na koje oni koji treba da obrate pažnju to ne rade. S obzirom da svi oni i dalje treniraju dva puta nedeljno po sat vremena, možemo samo pretpostaviti kakav bi bio bilans medalja da imaju bar četiri treninga nedeljno. Jako smo ponosni na tu decu, koja uprkos svim tim nepovoljnim okolnostima pokazuju ogromnu želju i entuzijazam da svoj grad, klub i zemlju predstave na najbolji mogući način – poručuju iz Tekvondo kluba Broj 1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.