KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Anićeva trinaesta titula prvaka države

Atletičar kragujevačkog Radničkog Lazar Anić opravdao je epitet najboljeg srpskog skakača udalj na Dvoranskom prvenstvu Srbije, koje je proteklog vikenda održano u Atletskoj dvorani u Beogradu. Bila je to Anićeva trinaesta titula prvaka države u karijeri i ujedno dobra uvertira za predstojeći nastup na Evropskom prvenstvu u Istanbulu, koje startuje 2. marta.

Anićev pobednički skok iznosio je 7.82 metara, dok je drugoplasirani Strahinja Jovančević iz Crvene zvezde skočio 7.58 m. Treće mesto u ovoj disciplini pripalo je mladom Luki Boškoviću iz beogradskog Top Jumpa, sa novim nacionalnim rekordom u konkurenciji mlađih juniora (7.48 m).

Pored Anića, AK Radnički je imao još trojicu predstavnika na ovom takmičenju. Ilija Vukov je zauzeo peto mesto u troskoku, šesnaestogodišnji Nemanja Dimović je takmičenje u skoku udalj okončao na sedmoj poziciji, dok je Milica Gajović bila jedanaesta u trci na 400 metara kod seniorki.

Zapažen nastup na ovom prvenstvu imao je i Milan Mladenović iz Atletskog kluba Park, koji je osvojio bronzanu medalju u disciplini troskok. Mladenović je ujedno bio i jedini predstavnik AK Park na ovom prvenstvu, s obzirom da se Aleksa Ratinac povredio neposrebno pred sam početak takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!