KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pet medalja za atletičare Parka na Zvezdinom novogodišnjem mitingu

Atletičari Parka su nedavnim nastupom na Novogodišnjem mitingu AK Crvena zvezda u Beogradu zaokružili još jednu uspešnu takmičarsku godinu. Takmičari kragujevačkog kluba su na poslednjem takmičenju u godini osvojili ukupno pet medalja, od toga dve zlatnog sjaja.

Najviše uspeha imali su Aleksa Ratinac i Mateja Perović, koji su kući poneli po dve medalje. Ratinac se okitio zlatom u troskoku, uz novi lični rekord (14.70 m), dok je u skoku udalj osvojio bronzu, pri čemu ga je svega 5 cm delilo od još jedne zlatne medalje (7.13 m). Mateja Perović je bio briljantan u sprintu na 60 m, gde je istrčao novi lični rekord (7.83 s) i uzeo zlatnu medalju. Osvojenom zlatu u sprintu Perović je pridodao i bronzu u skoku udalj, uz novi najbolji lični rezultat (5.35 m).

Medalju sa ovog takmičenja poneo je i Milan Mladenović, kome je pripalo srebro u troskoku.

Preostala tri predstavnika AK Park na ovom takmičenju, Nina Mijailović, Marko Katanić i Jana Jevtović, nisu uspeli da se domognu medalja, iako su ostavili dosta dobar utisak, naročito Jana Jevtović, koja je oborila svoj lični rekord u sprintu na 60 m kod mlađih pionirki (8.94 s).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!