KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Milica Mandić se u Kragujevcu oprašta od domaćih takmičenja

Seniorsko prvenstvo države u tekvondou i paratekvondou biće održano u nedelju, 23. maja, u kragujevačkoj „SBB hali Jezero“. Na takmičenju će nastupiti najbolji srpski tekvondisti, predvođeni našom zlatnom olimpijkom Milicom Mandić, za koju će ovo biti poslednje učešće na državnim prvenstvima u karijeri.

Foto: Tekvondo asocijacija Srbije

Naime, naša najbolja tekvodistkinja i ikona ovog sporta u Srbiji najavila je završetak karijere odmah nakon Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi trebale da se održe tokom jula i avgusta ove godine.

Mandićeva u svojoj prebogatoj riznici medalja ima zlato i srebro sa svetskih prvenstava, zatim tri evropska srebra, kao i po jedno srebro sa evropskih i mediteranskih igara. Ipak, najveći uspeh u karijeri za našu najbolju tekvondistkinju jeste osvojena zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Među učesnicima predstojećeg prvenstva, koje će biti održano bez prisustva publike i uz strogo poštovanje COVID-19 protokola, nalazi se i troje kragujevačkih tekvondista – Aleksandra Germanac i Slaviša Pokimica iz Tekvondo akademije Kragujevac, odnosno Andreja Ilić iz Tekvondo kluba Broj 1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!